Connect with us

Sztori

Olyan időjárás dörren be a hétvégén, amire már rég volt példa Magyarországon

Érkezünk az időjárás-előrejelzéssel a hétvégét tekintve Magyarországon.

Az ünnepek előtt úgy tűnt, a fagyos december után a karácsony is fázós cidrit hoz, azonban mégsem így alakult, és szinte tavaszias melegfront hatásait élvezhettük még szentestén is. A 2023-as év eleje is hasonlóan alakult, helyenként 10-12 Celsius-fok környékére is felszöktek a hőmérők, és eggyel vékonyabb kabátra válthattak a magyar emberek.

Nézzük azonban, mit tartogat számunkra az előttünk álló hétvége. 

Először is, jó hírrel érkezünk, hiszen megszűnnek a hosszú napok óta tartó fronthatások hazánkban, és inkább anticiklonális hatások érvényesülnek majd a Kárpát-medence fölött. Ez újdonságként hathat, hiszen a fejfájósok és a frontérzékenyek számára nem éppen volt kellemesnek mondható az utóbbi időszak.

Szombat hajnalban párás, ködös időjárásra és rétegfelhőzetre számíthatunk. Magyarország északi területein kisebb esőkre, záporokra is figyelmesek lehetünk, másütt legfeljebb csak szitálásra. 

Holnap napközben tartósan rétegfelhős idájárás lesz, köddel és párával, a közlekedőknek tehát érdemes lesz fokozottan odafigyelni vezetés közben.

Több órára is kisüthet a nap országszerte szombaton, hazánk döntő területein 6-9 fokra, de a déli, napsütésben gazdagabb megyékben 9-11 fok környékére is számíthatunk. Hétfőn azonban ismét fronthatás érkezik Magyarország fölé, amely kiadós mennyiségű csapadékot és hideg időjárást hordozhat magával.

Tekintsd meg az OMSZ időjárás-előrejelzését videós formátumban is! 

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top