Connect with us

Sztori

Nagyot zuhan a benzin ára,mutatjuk mikortól

Fontos változás várható a héten.

Szinte az egekbe szöktek az üzemanyag árak az utóbbi hetekben, így egyes autósok biztosan nagyon fognak örülni annak a változásnak, amit szerdán tapasztalhatunk majd a hazai benzinkutakon.

A Holtankoljak oldala szerint, jelentős gázolajár csökkenés jön a hét közepén. Bruttó 8 forinttal csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára, ami várhatóan a kutak áraiban is megjelenik majd. A benzin ára a hét közepén nem változik.

Ennek megfelelően pedig az átlagárak 2024. április 24-től az alábbiak szerint alakulnak:

  • 95-ös benzin: 650 Ft/liter
  • Gázolaj: 639 Ft/liter

A miniszter kimondta: újra jön a benzinárstop Magyarországon

A nemzetgazdasági miniszter szerint be kell avatkozni az üzemanyagárakba, ezt fogja javasolni a kormánynak. Döntés szerdán.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) múlt pénteken publikálta először új régiós üzemanyagár-statisztikáját, amelynek alapján már ezen a héten dönthet a kormány a benzinárstop újbóli bevezetéséről Magyarországon.

Nagyon kicsi az esély arra, hogy ez nem történik meg, miután a nemzetgazdasági miniszter egy keddi sajtótájékoztatón egyértelműen kijelentette, hogy az üzemanyagárakba való beavatkozást fogja javasolni a kormánynak, amely szerdán dönt az ügyben – írta az Index.

A javaslat és így az intézkedés konkrétumainak kialakítása jelenleg is zajlik, erről nem közöltek részleteket. Egyelőre megtippelni sem lehet, mennyi lesz az új hatósági ár, vagy hogy most pontosan milyen formában fognak beavatkozni a piaci folyamatokba.

A magyar kormány 2021 novemberében hatósági árat vezetett be az üzemanyagokra, 2022. december 7-ig benzint és gázolajat is 480 forintos literenkénti áron lehetett tankolni.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top