Connect with us

Sztori

B kategóriás vezetői engedéllyel rendelkezők figyelem!!Fontos bejelentés jött!

Itt a tervezet – sokakat érintő változás jöhet a magyar jogosítványoknál

A kormány lehetővé tenné, hogy a B kategóriás vezetői engedéllyel egyszerűsített módon megszerezhető legyen a C és CE kategóriás vezetői engedély.

A magyar kormány új rendelettervezetet mutatott be, amellyel átalakítaná a közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályait. A javaslat szerint azok, akik már rendelkeznek B kategóriás vezetői engedéllyel, könnyebben szerezhetnének nagyobb vagy speciális járművekre jogosítványt – írja a Portfolio.

A B kategóriás vezető engedéllyel egyszerűsített módon lehetne megszerezni a C és a CE kategóriás jogosítványt. Az Építési és Közlekedési Minisztérium által társadalmi egyeztetésre küldött rendelettervezet módosítaná a rutinvizsgák korhatárát is, lehetővé téve a C és CE kategória esetén a 18., míg a D-nél a 21. életév betöltése előtti vizsgázást is. De a forgalmi vizsgáknál továbbra is élnek a korhatári kötelezettség.

A javaslat részletes szabályokat tartalmaz a képzési idők és teljesítendő menettávolságok, valamint a vizsgákra vonatkozóan is. A javaslat szerint a képzési idők és teljesítendő menettávolságok a járműkategóriától függően változnak, és a vizsgákon is a járműkategóriától függően kell teljesíteni bizonyos követelményeket.

A társadalmi egyeztetés április 29-ig tart.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top