Connect with us

Celebek

Drámai üzenettel jelentkezett Gyurcsány Ferenc

A DK elnöke közösségi oldalán osztotta meg gondolatait a jelenlegi helyzetről. 

„Elrabolták az országot. Metszően fájó élelmiszerinflációt hoztak a fejünkre. Mennyi a negyven, ha csak tizenöt a bér? Cserbenhagytak bennünket. Megöl bennünket a valóság. A semmi. Az élhetetlen élet. Kuszahaza. Lent szorít, fent csillagos ég” – olvasható posztjában, amelynek végén Vörösmarty Szózatát idézve tolmácsolja gondolatát napjainkra fordítva.

Szántód, közel Kötcséhez, Spar áruház. Szép bolt, helyes emberek, mosolygós eladók. A vásárlók helyiek és telelő, karácsonyozó, szilveszterező téli nyaralók. Ilyenek, olyanok.
Válogatnak.

Ősz, hosszú hajú férfi, lófarkot visel. Amolyan bohém, pesti ember benyomását kelti. Borostás. Sovány, karakteres arca van, inkább zöld szemekkel.
A hűtőpult mellett áll. Savanyú káposztát keres, három különböző csomag van. Más termelő, más ár. Felveszi, nézi az árat, visszarakja. Nézi a következőt. Semmi gesztus, hétköznapi, talán érzelemmentes az arc. Végül egyiket se rakja bele a kosarába. Elengedte. Nem lesz káposzta mostanában az asztalon.

Hangosbemondó. A bejgli és a szaloncukor Karácsony előtt két nappal 30-50 százalékkal olcsóbban is megvehető. Akciós a szeletelt ponty. Biztatni kell a vásárlókat, hogy vegyenek valamit.

Másodszor vásárolok a karácsonyi hosszú napokra. Tegnap Pesten az egyik felét, ma a még hiányzót Szántódon. Sokan leszünk, úgy tízen. De így is mellbevágó a számla. Még nekem is.

Elrabolták az országot. Metszően fájó élelmiszerinflációt hoztak a fejünkre. Mennyi a negyven, ha csak tizenöt a bér? Cserbenhagytak bennünket. Megöl bennünket a valóság. A semmi. Az élhetetlen élet. Kuszahaza. Lent szorít, fent csillagos ég.

Homályos a reggeli köd. Tönkretettek bennünket. Árcédulákon éljük a napot, az évet, a semmit. Te tetted.

Aztán majd jönni fog, mert jönni kell. Egy jobb kor. Egy jobb élet. Volt már hasonló jajj, Vörösmarty jobban írta.
Drága a savanyú káposzta mostanában.

A jelenlegi helyzetet ugyanakkor nemcsak a DK elnöke gondolja borúsnak, hanem a lakosság is. A Medián legfrissebb felmérésből kiderül, hogy a magyarok kétharmada szerint rossz irányba mennek a dolgok. Tavasszal még azok voltak 51 százalékos többségben, akik jónak tartották az irányt. A HVG megbízásából készült kutatásból az is kiderült, hogy erősödött az Oroszország elleni szankciók elutasítása. 

A májusi 35 százalékkal szemben decemberben csak a megkérdezettek 26 százalék válaszolta, hogy akkor is az agresszor megbüntetését pártolná, ha emiatt „Magyarország gazdasági fejlődése lassulna, és tovább nehezülne a megélhetés”.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Celebek

To Top