Connect with us

Sztori

Brutális ítéletet kapott Gyárfás Tamás,és Portik Tamás

Huszonhat évnyi rejtély, öt éven át tartó per, több tucat tanú és bizonyíték után elsőfokon született ítélet a Fenyő-gyilkosság ügyében.

Cikkünk frissül.

Szigorú ellenőrzések mellett vette kezdetét a Fenyő-gyilkosság utolsó felvonása, az ítélethirdetés. A bírót a rendőrség egyik lesötétített buszában hozták, Gyárfás Tamás szabadlábon, míg Portik Tamás a TEK munkatársainak gyűrűjében sétált be a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermébe. Gyárfás arcán nyugodtság volt, körbenézett a termen, majd leült a vádlottak padjára. A már-már jól megszokott fehér ingben és öltönyben jelent meg. Portik eközben rabruhában követte a fegyvereseket, még az utolsó pillanatban is próbált az ügyvédjével beszélni, majd beszólt a bírónak, hogy szerinte az ítélet már előre meg van írva.

Póta Péter tanácselnök figyelmeztette a hallgatóságot, majd hamar a lényegre tért, és közölte, hogy Portik Tamásnak új védője lett. Kiderült, hogy korábbi védőjének, Danicz Lindának a díját is megfellebbezte, majd megint elfogultsággal vádolta meg a bírót. Póta Péter új kizárási indítványként értékelte, hogy Portik kézzel írt egy dolgozatot a törvényszéknek. Alig öt perccel később már jött is az ítélet,

GYÁRFÁS TAMÁS ÉS PORTIK TAMÁS IS BŰNÖS, AMIÉRT GYÁRFÁS TAMÁST 7 ÉVRE, MÍG PORTIKOT ÉLETFOGYTIG TARTÓ FEGYHÁZBÜNTETÉSRE ÍTÉLTE.

Tíz évre mindkettejüket eltiltotta a közügyektől, valamint Gyárfás Tamás feltételesen a büntetés négyötödének letöltésével, míg Portik húsz év után szabadulhatna.

A döntést röviden közölte a vádlottakkal szinte napra pontosan a gyilkosság huszonhatodik évfordulóján, az indoklás viszont hosszú órákon át fog tartani. Nemcsoda, hisz tetemes mennyiségű irat keletkezett az elmúlt öt év tárgyalásairól, ahol Gyárfás Tamásból neves sportújságíróból lett a magyar kriminalisztika egyik legrejtélyesebb gyilkosságának feltételezett megrendelője.

Eredetileg még tavaly ősszel hirdetett volna ítéletet Póta Péter, ám Portik Tamás váratlanul sorra kezdte el kirúgni az őt képviselő ügyvédeket, hogy ezzel is húzza az első ítéletet. Portik védője így rendhagyóan nem mondott védői beszédet, ellenben Gyárfás ügyvédje viszont napokon át beszélt vitatott tanúkról és kétséges bizonyítékokról. Gyárfás Tamás az utolsó pillanatban is az ártatlansága mellett érvelt, Portik viszont az utolsó szó jogán először albán maffiózokra próbálta terelni a gyanút, majd az ügyésznőt is gyilkossággal vádolta meg, mielőtt Pintér Sándort is szóba hozta volna.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top