Connect with us

Sztori

Markáns ciklon érkezik, fordul az időjárás – térképes előrejelzés

Továbbra is enyhe marad az idő, bár lehetnek majd olyan területek, – jellemzően északkeleten – ahol a több felhő miatt csak 10 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Azonban még ez is a sokévi átlag felett van. Nagyrészt a 12-18 fok lesz a jellemző. Pénteken és szombaton egyre növekszik a felhőzet és a csapadék esélye.

Csütörtök délelőtt nagyrészt szakadozik, csökken a felhőzet, de néhol északon, északkeleten még gyenge eső nem kizárt. A nap második felében már döntően fátyolfelhős, napos idő valószínű, viszont északon maradhatnak vastagabb felhőkkel borított tájak. A délnyugati szél nagy területen lesz élénk, amit főként a Dél-Dunántúlon kísérhetnek erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 18 fok között várható, de a tartósabban felhős, szélvédett északkeleti tájakon 10 fok körüli, illetve helyenként néhány fokkal az alatti értékeket is mérhetnek – derül ki a HungaroMet előrejelzéséből.

Videós előrejelzésükben az is elhangzik, hogy az ezutáni napokban Nyugat-Európából egy markáns ciklon érkezik, ez továbbra is enyhe időt hoz, de már nedvesebb légtömegeket. Az időjárás fokozatosan borúsabbra és esősebbre vált.

Pénteken nagyrészt közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk. Helyenként előfordul eső, zápor, nagyobb eséllyel északon, északkeleten. A délnyugati, déli szél sokfelé megerősödik, a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik. A hőmérséklet hajnalban 2 és 9, kora délután általában 12 és 19 fok között alakul, de északkeleten hidegebb is lehet.

A hétvégén változóan felhős, egyes országrészeken esős idő várható, az északkeleti országrész kivételével tíz fok fölötti, akár 15 Celsius-fok körüli maximumokkal.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top