Connect with us

Sztori

Pofonegyszerűen nyerhetünk akár 15 életévet is

A megfelelő vízbevitel lassíthatja a harminc év fölöttiek öregedését egy friss amerikai tanulmány szerint.

Az amerikai kormány támogatta a kutatást, mely kiderítette, hogy akár 15 évvel is tovább élhetnek azok, akik gondoskodnak a megfelelő folyadékbevitelről – sőt esetükben kisebb a szívroham, a demencia és a sztrók kockázata is.

A kutatásban több mint 11 ezer harminc év fölötti felnőtt vérének nátriumszintjét vizsgálták meg: ez megemelkedik, ha nem iszunk elegendő vizet – írja a Daily Mail.

Eredményeik szerint azoknak a felnőtteknek, akiknek a vérében magasabb volt a nátriumszint, 64 százalékkal nagyobb volt az esélyük arra, hogy krónikus betegségek alakuljanak ki szervezetükben. Hamarabb is halhatnak meg azoknál, akiknek alacsony a vérében a nátriumszint: akár 15 évvel hosszabb életet jelenthet az, ha valaki megfelelő mennyiségű vizet iszik.

Az elégtelen folyadékbevitel a DNS károsodásához és gyulladásos folyamatokhoz vezethet, melyek felgyorsítják az öregedést.

Natalia Dmitrieva kutatásvezető azt mondja, eredményeik alátámasztják azt, hogy a szervezet hidratálása lassabb öregedéshez és egészségesebb élethez vezethet.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top