Connect with us

Sztori

Meghalt 39 éves korában Futaki Attila

39 éves korában meghalt Futaki Attila képregényíró, aki többek között az Orbán Balázs által jegyzett Huszárvágás című könyv borítóját is elkészítette.

Közösségi oldalán emlékezett meg Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a Facebook-oldalán kollégájáról és jóbarátjáról, Futaki Attila képregényrajzolóról, aki mindössze 39 évesen meghalt.

A politikus posztjában úgy fogalmazott:

Halálának híre személyesen is megrendít, hiszen az ő tehetségét örökíti meg mindkét könyvem, A magyar stratégiai gondolkodás egyszeregye és a Huszárvágás – A konnektivitás magyar stratégiája borítója is. Az utóbbi volt a zseniális művész egyik utolsó munkája. Nehéz szívvel csak annyit tudok mondani: Köszönök mindent, Attila! Nyugodj békében

– írta Orbán Balázs.

Futaki Attila a magyar és nemzetközi képregényrajzolás kiemelkedő figurája volt, rajzaival többek közt a The New York Times, a The Atlantic, a GQ, a Forbes, illetve a Frankfurter Allgemeine Zeitung hasábjain is találkozhattak az olvasók.

Első megjelent magyar műve a Spirál volt, de Magyarország mellett Franciaországban és az Egyesült Államokban is egyaránt elismerték műveit.

KIEMELKEDŐ MUNKÁI KÖZÉ TARTOZTAK A PERCY JACKSON-KÖTETEK ÉS EGY CONAN-KÖTET, DE A SEVERED 1–7, VALAMINT A THE NAMELESS CITY IS A NEVÉHEZ KÖTŐDIK.

Rangos szakmai díjak is kísérték pályáját. 2013-ban az SND Award legjobb sport témájú műért járó díjával, egy SND Award of Excellence-szel (The New York Times, 2016), az ADC Germany Awarddal (Frankfurter Allgemeine Zeitung, 2018), a Zórád Ernő-díjjal, illetve egy Goodreads Choice-szal ismerték el – közölte a Prae művészeti portál.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top