Connect with us

Sztori

Lövöldözés volt a szomszédos országban,11 ember életét vesztette

Lőfegyveres incidens történt csütörtökön a prágai Károly Egyetem filozófia intézeténél, a Jan Palach téren, többen életüket vesztették és több tucatnyian megsebesültek – közölte a rendőrség, amely szerint egy támadó volt, akit ártalmatlanítottak. A helyszínre nagyszámú rendőrt riasztottak.

A rendőrség arra kéri a prágaiakat, hogy ha lehet, kerüljék el a környéket, az ott lakók pedig ne hagyják el otthonukat. A helyszínen készült felvételek tanúsága szerint diákok feltett kézzel léptek ki az épületből annak kiürítése közben. A Károly Egyetem bölcsészkarán történt lövöldözésben 11 ember, köztük a támadó is meghalt.

A cseh rendőrség közölte, hogy lövöldözéshez riasztották őket Prága belvárosában. Azt is megerősítették, hogy halottak és sérültek is vannak a helyszínen. Arra kérnek mindenkit, hogy ne maradjanak a környéken, és ne hagyják el házaikat. A rendőrség akciója még folyamatban van. A videók és a Brit Nagykövetség közlése szerint a Károly Egyetem művészeti karának közelében van folyamatban a rendőrségi akció. A rendőrség minden egysége a helyszínre tart – írja a Hvg.

A rendőrség szerint sikerült likvidálni a fegyveres támadót. A cseh média beszámolója szerint 11 ember vesztette életét a támadásban, köztük a fegyveres is. Az egyetem dolgozóinak azt mondták, hogy ,,maradjanak a helyükön”, barikádozzák el magukat a szobákban, és kapcsolják le a villanyt. Petr Fiala miniszterelnök azt mondta, hogy a „tragikus események” fényében minden közelgő programját lemondta. A hatóságok az egész környéket lezárták.

 

 

,,Hirtelen lövéseket hallottam” − fogalmazott a Dnes cseh hírügynökségnek egy szemtanú. A Károly Egyetem filozófia karának munkatársainak küldött e-mailben a lövöldözésre figyelmeztették a dolgozókat. Ebben ez állt: ,,Maradjanak a helyükön, ne menjenek sehova, ha az irodákban vannak, zárják be azokat, és helyezzenek bútorokat az ajtó elé, kapcsolják le a villanyt”.

,,A lövöldöző a mélybe vetette magát és meghalt. Az eseménysort elemeznünk kell, és csak azután tájékoztatjuk a közvéleményt” − fogalmazott Bohuslav Svoboda (ODS) prágai polgármester a Cseh Televízió élő adásában.

 

 

 

 

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top