Connect with us

Sztori

Újabb áfacsökkentést jelentettek be: ezekre a termékekre 0% lesz az adó Magyarországon

Újabb áfacsökkentést jelentettek be: ezekre a termékekre 0% lesz az adó Magyarországon

2024. január 1-jétől az áfatörvény – a 27, 18 és 5 százalékos mellett – egy új, 0 százalékos adómértéket határoz meg. Ez az adómérték – a vtsz. 4902 alá tartozó – napilapok (hetenként legalább négyszer megjelenő kiadvány) értékesítésekor alkalmazandó – írja a https://www.portfolio.hu/gazdasag/20231221/erkezik-az-uj-nulla-szazalekos-afakulcs-659117?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregatoraz Adózóna alapján.

Az adócsökkentést a Magyar Lapkiadók Egyesülete kezdeményezte.

Az ide tartozó termékértékesítésről kiállított számla adatairól a 0 százalékos adómérték alkalmazásával kell a számlaadat-szolgáltatási kötelezettséget teljesíteni – hívja fel a figyelmet a NAV.A PwC Magyarország is arról írt korábban, hogy az Európai Unió Tanácsa által 2022. április 5-én közzétett úgynevezett „Héa-irányelv” különböző speciális szabályokat tartalmaz az ingatlanokkal, online jelenléttel, műalkotásokkal, valamint a tagállamok által alkalmazható héa-kulcsokkal kapcsolatban.

Ez tagállami szinten lehetőséget biztosít bizonyos feltételek fennállása esetén a „szuperkedvezményes” héa-mértékek bevezetésére.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top