Connect with us

Sztori

Időjárás: hidegfront érkezik, 13 vármegyére adtak ki figyelmeztetést!

Időjárás: hidegfront érkezik, 13 vármegyére adtak ki figyelmeztetést!

Kedden a hétfőhöz hasonlóan ködös a reggel, ami tartósan megmaradhat. Napközben egy hidegfront hoz felhősebb, borongósabb időt, de gyenge eső csak néhol fordul elő.

Délelőtt fokozatosan javulnak a látási viszonyok, és ugyan csökken a rétegfelhős, ködös területek nagysága, de az ország legnagyobb részén napközben erősen felhős vagy borult idő várható, csak kevés helyen süthet ki hosszabb időre a nap.

Érdemi csapadék nem várható, legfeljebb szitálás, esetleg gyenge eső fordulhat elő. Az északnyugati szél többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között alakul, de a tartóan borult tájakon néhány fokkal hidegebb lesz. Késő estére 2 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az OMSZ 13 vármegyére adott ki sárga riasztást sűrű köd miatt.

Az OMSZ 13 vármegyére adott ki sárga riasztást köd miatt / Fotó: OMSZ

Dél felé terjeszkedve egyre nagyobb területen képződik köd, sűrű köd. Az Északi-középhegység térségében, északkeleten, illetve az Alföld északi felén csökkenhet ismét nagyobb területen a látástávolság.

Jellemzően erősen felhős vagy borult idő várható helyenként gyenge esővel. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +7 fok között valószínű.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top