Connect with us

Sztori

Holnap megbénulhat egész Németország,begurultak a gazdák

Bedurvulnak a német gazdák, az egész országot blokkolni akarják a szövetségi kormány politikája miatt.

A messzi északtól az Alpok széléig, a belga határtól az Oderbruchig, hétfőtől Németország-szerte tüntetéseket tartanak német kormány gazdákat sújtó politikája ellen. Több száz gazdatüntetést szerveztek országszerte. „Elegünk van!” – kiabálták a gazdák csütörtökön a Schlüttsiel kompkikötőből Habeck gazdasági miniszternek, aki emiatt kisem szállt a kompból,hanem inkább visszafordult.

A hétfői tüntetések óta Németország újra felfedezte a decentralizált fellépés nyilvánvalóan hatékony elvét. Az aktivisták, ebben az esetben a gazdák és a támogatóik, egy közös ügyért harcolnak, de egymástól függetlenül tervezik meg a fellépési formákat.

Mivel hétfőtől a vasutasok is sztrájkolni akarnak, így a jövő héttől újabb jelentős közlekedési és egyéb gazdasági, társadalmi krízisállapot alakulhat ki Németországban, annyi különbséggel, hogy ez az állapot most alulról szerveződik, nem úgy, mint a Covid idején. Így a aztán a politikusok bevetik a szokásos lózungokat, vagyis azt hangoztatják, hogy ezek a megmozdulások antidemokratikus jellegűek.

A szervezők a gazdatüntetésekről egy jól áttekinthető akciótérképet is közzétettek, amelyen országosan elérhető a pontos helyszín, időpont és minden fontos információ. Lényegében bárki csatlakozhat az eseményekhez szerte Németországban. A helyi szervezők sok esetben mottót is adtak a tiltakozásuknak, vagy néhány szóban leírták akciójukat. Itt egy példa a Dürenben szervezett akcióról:

Reggel 7.00 órakor a düreni Annakirmesplatzon találkoznak a tüntetők járművekkel, hogy az Aachen és Köln közötti A4-es autópályán tiltakozó felvonulást tartsanak. Köln-Hürthben 8.00 órakor találkoznak a Konraderhofba vezető országúton. Onnan közösen indulnak majd az Eifeltornál lévő központi áruelosztó központ blokádjára. Ezt követően Köln belvárosát egy menetoszloppal fogják megbénítani.

Úgy tűnik, a németek most megszervezték magukat a kormánnyal szemben, amely gyakorlatilag teljesen érzéketlen saját polgárainak problémáival kapcsolatban.

NIF

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top