Connect with us

Sztori

Házkutatást tartottak Márki-Zay Péteréknél

Házkutatást tartott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Mindenki Magyarországa Mozgalom Alkotmány utcai irodájában kedden – tudta meg a Magyar Hang.

Szalma Botond, a Mindenki Magyarországa Néppárt kampányfőnöke a Magyar Hangnak megerősítette, hogy kedden reggel a NAV munkatársai egy kutatást és lefoglalást elrendelő határozattal jelent meg a párt Alkotmány utcai irodájánál.

A határozat a 2022 januárjától december 31-ig keletkezett könyvelési iratokra vonatkozott. A házkutatáson, amely délután öt óráig tartott, több száz megabyte-nyi adatot és mintegy 1500 oldalnyi iratot foglaltak le.

Lehet, hogy dollárt kerestek, nem tudom

– jegyezte meg a kampányfőnök a lapnak.

Elmondása szerint Márki-Zay Péternek és a néppártnak nincsen félni valója, továbbá kizártnak tartja, hogy fekete pénzeket kaptak volna.

Maximálisan támogatjuk, hogy végre kivezessék az országot a korrupcióból, és reméljük, hogy minden egyes pártot, alapítványt alaposan meg fognak vizsgálni. Jó munkát kívánunk a NAV tényfeltárásához

– fogalmazott Szalma Botond, aki arra is emlékeztetett, hogy éppen kedden kezdeményeztek ügyészségi vizsgálatot Orbán Viktor felelősségének tisztázása érdekében a kegyelmi botrány ügyében.

Kampánypénzek

Márki-Zay Péter korábban maga ismerte el, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom az Egyesült Államokból is kapott támogatást, de a volt miniszterelnök-jelölt minden nyilatkozatában leszögezte, hogy betartották a vonatkozó törvényeket, és a 2022-es választáson szövetségben induló hat ellenzéki párt nem kapott az összegből, ami körülbelül  1,8 milliárd forintnak felel meg .

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top