Connect with us

Sztori

Hamarosan fontos levelet kapnak a nyugdíjasok,olvassa el mert sok pénz múlhat ezen

Sok pénz múlhat ezen.

A pénzintézeteknek minden év január 31-ig kell elküldeniük a szabványos szerkezetű díjkimutatást az ügyfeleknek, köztük a nyugdíjasoknak is, ebben felsorolnak minden költséget, amely a 2023-as évben a bankolás tekintetében felmerült.

Karácsony Mihály, az Országos Nyugdíjas Parlament elnöke a penzcentrum.hu-nak elmondta, hozzávetőleg 2 millió 419 ezren részesülnek valamilyen ellátásban, járadékban és egyéb járandóságban (köztük nagyjából 1 millió 993 ezren kapnak öregségi nyugdíjat), és ők úgy tudják, hogy a jogosultaknak nagyjából fele-fele arányban utalják számlára a pénzét, vagy viszi ki nekik minden hónapban a postás.

A lap sorra veszi azokat a bankokat, ahol van ingyenes bankszámla, majd megállapítják, hogy a 2,4 millió nyugdíjas túlnyomó többsége számára elérhető valamelyik ingyenes bankszámla, ugyanis a KSH szerint 2023. januárban mindössze 100 ezer olyan nyugdíjas volt, akinek a járadéka nem érte el a 100 ezer forintot.

Körülbelül 730 ezren voltak azok, akik 220 ezer forintot nagyobb öregségi nyugdíjból éltek, és 100 ezren 400 ezer forint feletti összeget kaptak.

A nyugdíjkifizetések kapcsán a Nyugdíjas Parlament azt javasolja, hogy bizonyos összeg alatt a nyugdíjakat lehessen olyan számlára kérni, amelyeknek költségei alacsonyabbak, illetve legyen több, nyugdíjasoknak szóló kedvezményes banki ajánlat.

Hasonlóképpen fontos lenne, hogy lehessen a nyugdíj egy részét bankszámlára, egy másik részét pedig postai, készpénzes kézbesítésre kérni, ezzel elkerülve például a készpénz felvétel díj levonását.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top