Connect with us

Sztori

Halott férfira csaptak le a Szabolcsi nyomozók

Hamis közokiratok felhasználásával halottnak nyilváníttatta magát egy férfi, hogy megússza a rá váró börtönéveket – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt érdi lakóhelyén fogták el L. Gábort, aki hamis okiratok benyújtásával igyekezett állítólagos halálát igazolni, és kibújni az igazságszolgáltatás alól  – írták.

A férfit a bíróság korábban elsőfokon többévnyi letöltendő szabadságvesztésre ítélte, mivel a tárgyaláson nem jelent meg ellene európai elfogatóparancsot adtak ki.

Körözése alatt L. Gábor azonban nemcsak, hogy elrejtőzött a hatóság elől, de állítólagos ausztriai haláláról kiállított hamis osztrák anyakönyvi kivonatot nyújtott be a magyar hatósághoz, hogy a közhiteles anyakönyvi nyilvántartásban létrejöjjön a valótlan bejegyzés, ami alapján a bíróság az ellene kiadott elfogatóparancsot visszavonja, és így végleg megszabaduljon az elfogatóparancs és a várható ítélet terhétől.

 

 

A bíróság azonban a benyújtott iratok alapján hamis tanúzás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt kezdeményezte, az ügyészség pedig elrendelte L. Gábor ellen a büntetőeljárást, és a nyomozással a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányságot bízta meg. A nyomozók kétséget kizáróan megállapították, hogy L. Gábor valóban nem halt meg, sőt mi több nem is bujkál, némi elővigyázatosságtól eltekintve úgy él és dolgozik, mint bárki más.

A Szabolcs vármegyei nyomozók a Pest vármegyei kollégák közreműködésével L. Gábor 47 éves érdi lakost 2023. december 6-án elfogták, közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták és őrizetbe vették.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top