Connect with us

Sztori

Csodababája született a rákos házaspárnak

Hihetetlen, de megtörtént.

James és Bethany Jefferson-Lovedayt néhány hónap különbséggel limfómával diagnosztizálták, és miközben a házaspár a rákkal küzdött, csodával határos módon született egy gyermekük.

Először Jamesről (33) derült ki 2021 decemberében, hogy Hodgkin-limfómája van (ez a nyirokrendszer rosszindulatú daganatos burjánzása).

A diagnózis hatására a házaspár bébiprojektbe kezdett, még azelőtt, hogy a férfi megkezdte volna a kezelését. Ennek oka az volt, hogy tudták, a kemoterápia után már jóval nehezebb lesz a teherbe esés.

A baba hamar összejött: 2022 januárjában már ki is derült, hogy Bethany (30) várandós. Nagy volt a boldogság. Ám a házaspár öröme odalett, amikor a történetben újabb csavar jött.

Miközben James terápiája elkezdődött, Bethany egyre többször panaszkodott fejfájásra, légszomja volt, és egy csomó is megjelent a kulcscsontjánál. Eleinte azt hitte, panaszait a terhesség okozza, de a 21. héten kiderült, Non-Hodgkin-limfómája van… El lehet képzelni, mit érzett, amikor közölték vele a diagnózist.

Ezután sor került Bethany életének legnehezebb beszélgetésére terhességének lehetséges kimeneteléről – az orvosok felvetették az abortuszt is, mivel csak nagyon halvány remény volt arra, hogy a kemoterápia mellett a baba élve születik. A házaspár elutasította a terhesség megszakítását, belekapaszkodtak abba a nagyon kicsi reménybe.fotó: Northfoto

FOTÓ: NORTHFOTO

James után Bethany is megkezdte a terápiát. Egymást legnagyobb támaszai voltak, pontosan tudták, min megy keresztül a másik. – Amikor a hajam elkezdett kihullani, James leborotválta, ahogy én is tettem vele korábban – meséli a nő, aki minden egyes kemoterápia után úgy érezte, egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy megszülessen a gyermeke. És végül így is lett: mindennek ellenére császármetszés segítségével világra jött a kislányuk, Heidi, teljesen egészségesen.

James és Bethany is felépülőben van, nincs szükségük több kezelésre, a karácsonyt már együtt tudták tölteni. – James-szel egyetértünk abban, hogy Heidi születése életünk legszebb napja volt. Nem tudjuk szavakba önteni, mennyire hálásak vagyunk, amiért családdá válhattunk. A kezelőorvosom, dr. Salim Shafeek mindent megtett azért, hogy Heidi élve szülessen. Azt mondta, kész csoda, hogy így lett. Ha visszagondolok a múlt évünkre, akkor azt kell mondjam, igaza van – mondja a boldog kismama.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top