Connect with us

Sztori

Brutális lakástűz történt Tatabányán:öt gyereket szállítottak kórházba-Megró fotók

Hatalmas lánggal égett egy tatabányai társasház egyik első emeleti lakása. A szemtanúk szerint a tűzoltók kitartóan harcoltak a lángok ellen. A helyszínről hat embert kellett kórházba vinni, köztük gyerekeket is.

Kemma egyik olvasója értesítette a lapot arról, hogy ijesztő füstfelhő terjeng egy tatabányai társasház felett. Hamarosan a szirénák is felvisítottak: kiderült, hogy a társasház egyik első emeleti lakása kigyulladt, és hatalmas lángokkal ég. 

Fotó: Kemma/Videa

A lap szerint a házban a berendezési tárgyak kaptak lángra, onnan terjedt tovább a tűz, de a lángok és a füstfelhő akkora volt, hogy a város szinte minden pontjáról lehetett látni. 

– Csak azt láttuk, hogy borzalmasan nagy a füstfelhő, azt hittük, hogy konkrétan egy egész épület gyulladt ki. Közel sem mertünk menni hozzá – mesélte lapunknak egy tatabányai. Többen még videót is készítettek a háztűzről, amin világosan látszanak az ijesztő füstfelhők. 

– Mi már csak a szirénákra keltünk, rögtön tudtuk, hogy valami rossz dolog történt, mert amikor kinéztünk, több tűzoltó is száguldott ugyan abba az irányba – mesélte egy másik helyi, aki nem messze lakik a tűz helyszínétől. 

Mint kiderült, hat embert kórházba is kellett szállítani. Erről Schmidt Csaba önkormányzati képviselő számolt be közösségi oldalán: 

– Az első emeleti lakásban lévő tüzet a tatabányai tűzoltók gyorsan eloltották, így nem terjedt tovább más lakásra. Köszönjünk a tűzoltók áldozatos munkáját! A házban lakók közül 6 embert vittek a mentők füstmérgezés miatt a kórházba. Bízzunk benne, hogy mindannyian jól vannak

 – írta Schmidt. 

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány hozzáfűzte, hogy nekik is a helyszínre kellett vonulniuk, a füstmérgezést szenvedett lakók között ugyanis gyerek is volt: 

– Egy gyermek füstmérgezést szenvedett, öt gyermek vizsgálat után megfigyelésre került kórházba 

– tájékoztattak a gyermekmentők közösségi oldalukon. 

A helyeik rögtön akcióba léptek, többen már azonnal szervezkedni kezdtek: volt, aki lakhatást, míg más ruhákat, míg megint más ózongenerátort ajánlott fel a füst- és szagmentesítés céljából. 

Egyelőre nem tudni, hogy a tűz pontosan hogyan keletkezett, arra majd később szakértők segítségével fogják kideríteni.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top