Connect with us

Sztori

Akár 300.000 ft-os bírságot is kaphatsz, ha ezt teszed az ünnepek után

Akár 300.000 ft-os bírságot is kaphatsz, ha ezt teszed az ünnepek után

Az ünnepi szezon végeztével a karácsonyfák lebontása fontos része a rendrakásnak, de nem mindegy, hogy hogyan szabadulunk meg tőlük.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság figyelmeztet, hogy a nem megfelelő módon történő karácsonyfa-eltávolítás komoly büntetéseket vonhat maga után, és januárban a tűzesetek száma is jelentősen megnőhet.

A hagyományoknak megfelelően január 6-án, vízkereszt napján ér véget a karácsonyi időszak, és ezt követően szokás lebontani a fákat. Azonban a karácsonyfa eldobásával kapcsolatosan vannak szigorú szabályok, amelyeket érdemes betartani a büntetések elkerülése érdekében.
Noha az utolsó emlékek megőrzése szép gesztus lehet, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság nem javasolja a fa körüli gyertyagyújtást vagy csillagszóró használatát. A kivágott fenyők januárban már rendkívül szárazak, és ezek a tevékenységek jelentős tűzveszélyt hordoznak magukban.

Dóka Imre tűzoltó főhadnagy szerint a karácsonyfák januárban gyakran okoznak lakásokban keletkező tűzeseteket. Az égő karácsonyfa ugyanis rendkívül veszélyes lehet, és komoly károkat okozhat.

Aki nem megfelelően bontja le és dobja ki a karácsonyfáját, az számíthat köztisztasági szabálysértési eljárásra. A helyszíni bírság 5 – 50 ezer forint között lehet, de feljelentés esetén a büntetés akár 300 ezer forintig is emelkedhet.

Tehát a legjobb, amit tehetünk, az az, hogy gyorsan és szabályszerűen szabadulunk meg a karácsonyfától, és ezzel elkerüljük a kellemetlen szankciókat.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top