Connect with us

Sztori

Hatalmas fordulat jön az időjárásban, erre már senki sem számított

A meteorológusok szerint jelentős fordulat várható hazánk időjárásában.

A vasárnap érkező hidegfront gyorsan átvonult felettünk, de meghozta az igazi őszt, amiből már nem fogunk visszatérni a késő nyárba. Átlagosan 10-15 fokos lehűlést okozott országszerte a front, de most néhány napra megnyugszik a légkör.

Továbbra is maradnak a hideg, pára-, és ködfoltos reggelek, illetve a hűvös nappalok, de egy-egy kisebb esőt leszámítva jelentős csapadékra nem kell számítani.

A meteorológusok már korábban felhívták a figyelmet arra, hogy a hét második felében egy komoly enyhülés várható, ám ekörül akkora még a bizonytalanság, hogy nem tudni, milyen mértékű lesz. Most azonban úgy tűnik, hogy jelentősebb, mint hitték.

Ugyanis egy nagyobb melegedést fogunk majd tapasztalni, aminek köszönhetően visszatérnek a 20 fok körüli csúcsok, ugyanakkor számítani kell arra is, hogy hétvégén nagyobb mennyiségű csapadék is várható lesz; viszont ha megnézzük az OMSZ alábbi időjárás-előrejelzésében a fáklya-diagrammot, a bizonytalanság még mindig magas.

Ami a hét első napjának időjárását illeti: hétfőn a pára-, illetve ködfoltok feloszlását követően napos idő várható kevés fátyolfelhővel, északkeleten kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati, nyugati szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 15 fok között alakul. Késő estére 2 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top