Connect with us

Sztori

80 km/h-s széllökések és hó: 10 vármegyére adtak ki riasztást

Havazás és viharos széllökések miatt adott ki riasztást az Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. Van vármegye, ahol mindkettőre számítani lehet.

A Hungaromet előrejelzése szernt a hét utolsó napján túlnyomóan borult időre számíthatunk, a felhőzet csak napnyugta után kezd el csökkenni. „Az esőt fokozatosan mindenhol havas eső, havazás váltja, legkésőbb a délkeleti tájakon történik meg a váltás” – írják. Hozzáteszik: ezzel együtt a csapadékhajlam is fokozatosan csökken majd.

 

Fotó: Met.hu

„A Dunántúlon és a Duna vonalában az északnyugati, másutt az északkeleti szelet kísérik erős, az Észak-Dunántúlon, illetve a Zemplén térségében viharos széllökések” – folytatdik az előrejelzés. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt -1 és +3 fok között várható, de délkeleten reggel még +5, +7 fok is lehet, majd ott is csökkenni kezd a hőmérséklet. Késő este -4, +2 fok valószínű.

10 vármegyére adtak ki riasztást a viharos szél és a havazás miatt! Megjöttek a térképek!

hidegfront érkezését követően reggeltől egyre többfelé lehet számítani havazásra, legkisebb eséllyel és mennyiségben az Észak-Dunántúlon és Borsod térségében.

A Hungaromet frissített riasztása szerint az ország nagyobb részén inkább csak lepel – 2, 3 cm vékony hóréteg képződhet, de a déli tájakon (különösen a Dél-Dunántúlon), a keleti határ közelében (kiemelten Szabolcs és Hajdú keleti részei), valamint a Duna-Tisza közén (Bács-Kiskun, Gödöllői-dombság) kialakuló összeáramlás mentén 3-7 cm hullhat. „Lokálisan esetleg 10 cm körüli mennyiség sem kizárt péntek estig. A hőmérséklet a csapadékhullás idején várhatóan fagypont körül (esetleg kicsivel azalatt) fog alakulni, így napközben a hóréteg olvadozhat” – olvasható a honlapjukon.

Hófúvásra is számítani lehet!

Fotó: Met.hu

A met.hu-n megjelent riasztásból az is kiderül: a reggeli, délelőtti órákig még az északnyugati, északi irányú szelet a Dunántúl középső és nyugati részein, valamint északkeleten viharos (60-80 km/h-s) lökések kísérhetik. Napközben erős lökések továbbra is lehetnek, majd estére csillapodik a légmozgás.

Fotó: Met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top