Connect with us

Sztori

Tüntetés: megdobálták a kormányzati kisbuszt a Karmelitánál

Budapest- és országszerte tüntetnek a Fidesz oktatáspolitikája ellen. A Sándor-palotánál is összegyűlt a tömeg, ott papírrepülőkkel dobáltak meg egy kormányzati kisbuszt.

Papírrepülőket hajtogattak Orbánnak

A Budai várba szerveztek tüntetést a Vörösmarty Gimnázium tanárjai. Sorfalat állnak a Karmelita közelében. A cél, hogy ha Orbán Viktor megérkezik munkahelyére, neki nyújtsák át a petíciójukat. Papírrepülőket hajtogattak, ezekre írták a követeléseiket.

A Vörösmarty Mihály Gimnáziumból egy angol szakos tanárnőt rúgtak ki múlt hét szerdán, aki éppen táppénzen volt, így nem is volt bent az iskolában, mikor megérkezett a felmentő levél. A gimnázium egy másik tanára a történtek után a héten felmondott.

„Jó reggelt! Jó reggelt!” – skandálják a Karmelitánál tüntetők, miután elénekelték a Gábor Áron rézágyúját, és a Jöjj el, kedves Télapó! című dalokat.

„Éljen a király!” – tapsolnak a résztvevők, de megtapsolták „Magyarország krampuszát, Pintér Sándort” is. A követeléseiket papírrepülőkre írták fel, és átdobálták a kordonokon. A Karmelita közelébe nem engedik őket a rendőrök, kordon áll az utca végén.

Papírrepülőkkel dobálták meg a kormányzati kisbuszt a Karmelitánál

A tüntetés közben kigördült egy kormányzati autó a Karmelita épülete elől a Hunyadi János útra, ahol ötven-hatvan tanár, diák, szülő gyűlt össze. Azt nem tudni, ki ült a kisbuszban, a tüntetők azonban lelkesen az autó felé dobálták a papírrepülőket a követeléseikkel. A rendőrök felszólították őket, hogy ne dobálják az autókat, mert zavarják a sofőrt.

Cikk forrása:https://ellenszel.hu/2022/12/08/tuntetes-megdobaltak-a-kormanyzati-kisbuszt-a-karmelitanal/?fbclid=IwAR2B9TvNS1-ZZ5BZoFyZKqzvowMq5X3_ShYw23timsXj0JqDHJUpJPNMxCA

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top