Connect with us

Sztori

RIASZTÁS:Ha ilyen hívást kapsz, azonnal tedd le a telefont

Az MNB (Magyar Nemzeti Bank) figyelmezteti az embereket a telefonos csalások veszélyére, melyek során a csalók az MNB nevét használják vissza, hogy megtévesszék az embereket.

Az év folyamán már 61 alkalommal érkezett jelzés az MNB-hez hasonló telefonos csalásokkal kapcsolatban. Az MNB hangsúlyozza, hogy fontos óvintézkedéseket tegyenek az emberek a telefonos csalások elkerülése érdekében.

Ezek a telefonos bűnözők olyan történeteket mesélnek, melyekben más csalók feltételezett támadásáról beszélnek egy ügyfél bankszámláján. Azzal próbálják megtéveszteni az embereket, hogy sürgős segítségre van szükség, és pénzt próbálnak elutalni egy másik bankszámlára.

Az emberektől banki információkat vagy kémprogramok telepítését kérhetik, melyek valójában arra szolgálnak, hogy az adatokat megszerezzék vagy a számítógépet átvegyék.

Az MNB hangsúlyozza, hogy az ilyen hívások esetén érdemes óvatosnak lenni, és pontosító kérdéseket feltenni. Minden gyanús hívást meg kell szakítani, és az adott bank hivatalos ügyfélszolgálati telefonszámán érdeklődni.

Az ilyen telefonos csalásokat mindig jelezni kell a banknak és a rendőrségnek, függetlenül attól, hogy magánszemélyeket vagy gazdasági társaságokat érintenek. Amennyiben a bank károsultakról értesül, köteles büntetőfeljelentést tenni a nyomozó hatóságnál.

Az embereknek mindig ébereknek kell lenniük és gyanakodniuk kell, ha valami gyanús telefonhívást kapnak. Az MNB kiemelten fontosnak tartja a lakosság tájékoztatását és védelmét az ilyen csalásokkal szemben.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top