Connect with us

Sztori

Óriási döntést hozott Orbán Viktor még karácsony előtt

Óriási döntést hozott Orbán Viktor még karácsony előtt

Megvan, ki lesz a Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóság vezetője.

A NAV Bűnügyi Főigazgatóságán dolgozott bűnügyi főigazgató-helyettesként dolgozott dr. Karácsoni-Pej Melinda, aki az új korrupcióüldöző állami szervezet élére érkezik – írja a Telex.

Orbán Viktor miniszterelnök kinevezése 2023. január elsejétől lép életbe. A Magyar Közlönyben csütörtök este jelent meg az erről szóló kormányrendelet.

Dr. Karácsoni-Pej Melinda megbízatása négy évre szól. 

A szervezet, amely Navracsics Tibor tárcája alá tartozik, elsősorban az összeférhetetlenséget vizsgálja az uniós támogatásokból megvalósuló fejlesztési projekteknél. Feladatai közé tartozik az összeférhetetlenségi nyilatkozatok és az érdekeltségi nyilatkozatok mintavételes ellenőrzése, az összeférhetetlenség megállapítására irányuló bejelentések kivizsgálása, a lehetséges összeférhetetlenségi helyzetek azonosítása és kockázatelemzés, illetve gondoskodik a fejlesztéspolitikai intézményrendszer szereplőinek az összeférhetetlenségi helyzetek elkerülésével kapcsolatos tudatossága növeléséről.

De anonim bejelentőrendszert is működtetnek, kapcsolatot tartanak, valamint együttműködnek a nemzetbiztonsági szolgálatokkal, és a rendvédelmi feladatokat ellátó szervekkel is.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top