Connect with us

Sztori

Nagyon rossz hírt kaptak a háromgyermekes magyar édesanyák

Nagyon rossz hírt kaptak a háromgyermekes magyar édesanyák

Egyelőre a 2024-es év adómódosításai között ilyen változás, a 3 gyerekes anyák szja-mentessége nem szerepel – mondta a pénzügyminiszter az ATV kérdésére egy mai, más témában tartott sajtótájékoztatón arra, hogy mikor vezethetik be az adókönnyítést, amiről Orbán Viktor már többször is említést tett.

Nekem mindig abból kell dolgoznom, amit a kormány és a parlament elfogadott – közölte Varga Mihály egy mai, más témában tartott sajtótájékoztatón az ATV kérdésére, hogy a 3 gyermekes anyák mikortól élvezhetik majd az szja-mentességet a 4 gyermekes anyákhoz hasonlóan.

Orbán Viktor miniszterelnök a szeptemberi Budapesti Demográfiai csúcson azt mondta, hogy szükség van az édesanyák megbecsülésére, és kilátásba helyezte a 3 gyermekes anyák szja-mentességét, de ezt a pénzügyminiszter engedélyéhez kötötte.

A miniszterelnök a december 21-ei Kormányinfón is érintette a témát egy kérdésre válaszolva, újra Varga Mihály megfontolására hivatkozva. De a szavaiból az derült ki, hogy ebben a ciklusban sor kerül rá. Most a kérdésünkre a miniszter azt mondta:

egyelőre a 2024-es év adómódosításai között ilyen változás, a 3 gyerekes anyák szja-mentessége nem szerepel.

De a kormány azon dolgozik, hogy a családtámogatások legmagasabb szintjét európai viszonylatban megőrizzék – mondta Varga Mihály.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top