Connect with us

Sztori

Nagy a baj?Berobbant a vírus.

Nagy a baj? Sosem látott influenzajárvány tombol Magyarországon, egy hét alatt több, mint 13 ezren fordultak orvoshoz

Ugrásszerűen megnőtt az év utolsó hetében az influenzaszerű megbetegedések száma – adta hírül az Index. 

Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint majdnem 134 ezer beteg fordult orvoshoz egyetlen hét alatt a jellegzetes panaszokkal:

magas lázzal, orrfolyással, egyéb légúti tünetekkel.

„December 26. és január 1. között az országban 134 ezren fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük 12 900 embernél diagnosztizáltak influenzaszerű megbetegedést. Utóbbiak közül a betegek 27,6 százaléka gyerek, 31,6 százaléka 15-34 éves, 26,6 százaléka 35-59 éves, 14,2 százaléka pedig a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott. Az 52. naptári héten összesen 41 betegtől érkezett légúti minta az NNK laboratóriumába. A sentinel orvosok által beküldött kilenc minta közül három betegnél az influenzavírust, négy betegnél a koronavírust, egy betegnél pedig a légúti óriássejtes vírust (RSV) mutatták ki. A hagyományos diagnosztikus célú vizsgálat keretében érkezett 15 minta közül hét influenza, egy pedig koronavírus-pozitívnak bizonyult „

– adta hírül közleményében az intézet.

Mit tehetünk?

Az influenzaszerű megbetegedések gyakran akár szennyezett felület érintése útján is terjedhetnek; legokosabb, ha igyekszünk megelőzni a betegség kialakulását.

via Index

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top