Connect with us

Hírek

Most érkezett! 94 éves korában elhunyt Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember

Gyászol az ország: 94 éves korában elhunyt Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember

94 éves korában elhunyt Szabó György, akit legtöbben csak a bükki füvesemberként ismertek. A szomorú hírt Gyuri bácsi lánya jelentette be a közösségi oldalán.

Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam” (Pál apostol 2. levele Timotheushoz 4.7) – ezzel a bibliai idézettel kezdte szomorú bejegyzését Szabó Gyuri bácsi lánya a Facebook-oldalán.

“Szomorú feladatom, hogy tudassam a világgal, hogy édesapám, a világ számára Gyuri bácsi eltávozott közülünk az angyalok világába. December 4-én vasárnap este otthonában, nyugodtan, megbékélt lélekkel elaludt. Mellette voltam, fogtam a kezét. Kérte, vigyem haza. Mondtam, indulunk, amikor készen vagy. 6 óra után nem sokkal későbbre készült el.

Amit tudok, tőle tanultam. Nemcsak a gyógynövényeket: azt is, hogy kell kanállal enni és felvenni a cipőmet. Apának is olyan volt, mint füvesembernek: türelmes, nagylelkű, segítőkész, melegszívű és határozott. Hiányát semmi nem fogja pótolni, sem az én, sem az önök életében. Szelleme, tanításai, tudása viszont örökké fognak élni, amíg emlékezünk rá ─ és még annál is tovább.

Kérem, őrizzék meg őt jó emlékezetükben” – zárta le tragikus bejegyzését Gyuri bácsi lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top