Connect with us

Sztori

Kiváló gyulladáscsökkentő, enyhíti a fogfájást és a köszvényt

A pálinka szervesen hozzátartozik a magyar hagyományokhoz, Erzsébet királyné idejében a királyné vizeként emlegették, amelyet elsősorban orvosságként alkalmaztak.

Akkoriban egyszerűen rozmaringgal ízesített borpárlatot értették alatta.

Számos egészségügyi probléma enyhítésesére alkalmazták, akár külsőleg, akár belsőleg. Gyulladáscsökkentőként alkalmazták külsőleg: bekenték vagy be dörzsölték vele a begyulladt testrészt, és ennek hatására a gyulladás enyhült, és hamarabb lohadt le.

Alkalmazható a fogfájás enyhítésére, olyan módon, hogy egy vattapamacsot pálinkába mártunk, és az érintett fogra helyezzük. A fájdalom hamar enyhül, és a gyulladás is csökken.

A köszvény ellen is bevetették: az érintett területet bedörzsölték pálinkával.

Láz ellen szintén felhasználták, mégpedig borogatásként.

A magas vérnyomás ellen pár gerezd fokhagymát néhány napra pálinkába áztattak, és aztán éhgyomorra ittak egy kis kupicával.

A pálinka akkor is jól jön, hogy ha olyan országba utazunk, ahol rosszak a higiénés viszonyok, mert ha étkezés előtt iszunk egy korty pálinkát, az remek gyomorfertőtlenítő hatással bír.

Abban is segít, hogy a zsíros, a gyomrunkat megterhelő ételek jobban essenek, és segíti az emésztést, így a legzsírosabb kolbász elfogyasztása után sem kínoz minket gyomorfájás.

Arról azonban ne feledkezzünk meg, hogy bár kis mennyiségben hasznos, és támogathatja az egészséget, nagy mennyiségben fogyasztva azonban rendkívül káros és ártalmas, ahogy minden alkoholos ital.

Hasznos volt? Ne felejtsd el, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk! 

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top