Connect with us

Sztori

Káosz a határnál, közleményt adott ki a rendőrség

A rendőrség a „közúti közlekedés biztonságára veszélyt jelentő helyzet” megszüntetése érdekében letereli a 4-es számú főúton várakozó, a záhonyi közúti határátkelőhelyre tartó kamionokat – tudatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság péntek délután kiadott közleményében.

Mint írták, az elmúlt napokban a záhonyi határátkelőhelyen extrém mértékben megnövekedett kilépő irányú tranzitforgalom miatt a határátkelőhelytől több kilométer hosszú sorban a 4-es számú főúton várakoznak az Ukrajnába kilépni szándékozó kamionok.

„Annak ellenére, hogy a rendőrség a közúti határátkelőhelyet teljes kapacitással üzemelteti a várakozási idő több óra is lehet teherforgalomban”

– írták, hozzátéve: a helyzet kezelése érdekében a főúton várakozó tehergépjárműveket Kisvárdánál a 4-es számú főútról a 4145-ös útra terelik. A kamionok a főútra rendőri irányítás mellett, szakaszosan Tiszabezdédnél térhetnek vissza.

Kérik a tehergépjárművek vezetőit, hogy fokozott figyelemmel, a rendőrök jelzéseinek, utasításainak megfelelően közlekedjenek, de az egyéb gépjárművel közlekedőket is fokozott óvatosságra intik.

Napok óta áll a sor

Korábban valaki a Facebookon arról számolt be

„Napok óta áll a sor a Záhonyi határátkelő felé. A határátkelőtől 24 Km-es sor torlódott fel ami már túl ér Kisvárdán is! A hatóságok magasról tesznek rá! A médiában pedig hírzárlattal titkolják! Az egy sávon zajló közlekedés pedig napok óta életveszélyes helyzetet teremt!”

 

 

 

 

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top