Connect with us

Egyéb

Hatalmas vihar csapott le Zala megyére,tűzoltók a helyszínen

Az OMSZ citromsárga figyelmeztetést adott ki az erős széllökések miatt.

Nagy vihar érte el kedden a Dunántúlt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat még elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést is kiadotta 60-75 km/órás erősségű széllökések miatt az ország nyugati felére, valamint Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére.

Az RTL szerint a a vihar rengeteg pusztítást okozott Zala megyében: a viharos széllökések és a kidőlt fák miatt korlátozások voltak a Zalaapátit Zalabérrel összekötő úton, Zalacsány térségében, valamint Pusztaszentlászló és Pusztamagyaród között a 21-es kilométer közelében.

katasztrófavédelem szerint a tűzoltókat főleg kidőlt fák miatt hívják:

Alsópáhokon például egy éppen kidőlő akácfa betörte egy arra haladó személyautó szélvédőjét. A járműben csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg.Nagykanizsán két parkoló autóra dőlt egy kisméretű fa. Nagyrécsén fa dőlt az M7-es autópálya leállósávjára, és a külső sáv forgalmát is veszélyeztette.

Később egy kerítésre dőlt egy fa Zalakaroson, a közlekedést is akadályozta. Keszthelyen egy 15 méter magas fenyőfa dőlt az úttestre. Pusztamagyaródon egy akácfa foglalt el egy közlekedési sávot a 7536-os úton.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Egyéb

To Top