Connect with us

Sztori

Ha te is így fűtesz, látnod kell az MVM felhívását, jóval kevesebb lehet a számla

Miután a kormány hozzányúlt a rezsicsökkentéshez, bevezettek egy fogyasztási limitet a gázra és az áramra egyaránt, amin felül úgynevezett lakossági piaci ár, 747 forint köbméterár, illetve 70,10 forint/kWh fizetendő.

Nem véletlen tehát, hogy az emberek próbálják a lehető legjobban lecsökkenteni energiahasználatukat, de ez a fűtésszezonban nem olyan egyszerű feladat. Az MVM most a gázzal, azon túl is a konvektorral fűtőknek szolgált egy jó tippel, hogyan tarthatják kézben energiahasználatukat.

Spórolás konvektorszabályozóval

Az MVM Facebook-posztban hívta fel a lakosság figyelmét arra a lehetőségre, melyet az energiahatékonyság és a gázfogyasztás szabályozása érdekében ajánlanak, jelenleg kedvezményesen.

A megoldás voltaképpen egy konvektorhoz csatlakoztatható vezérlőeszköz és termosztát, amelynek segítségével szabályozható a lakás vagy ház fűtése. A szabályozás helyben vagy akár távolról is vezérelhető.

Az MVM szerint a szabályozónak több előnye is van.

  • Csökkenti a gázszámlát, hiszen az ember a saját igényének, életvitelének megfelelő módon állítja be az intenzívebb vagy gyengébb fűtési ciklusokat. Egyszerűen beállítható, hogy a nap mely szakában hány fok legyen a konvektorral fűtött helyiségekben.
  • A fentieknek köszönhetően jelentős energia takarítható meg, és jelentős összeg faragható le a gázszámlából. Az átlagos éves felhasználásának akár 15%-a is megspórolható.
  • A konvektor szabályozása az eszközzel sokkal könnyebb, mivel a konvektort digitális termosztát vagy akár mobilapplikáció segítségével is lehet irányítani.

 beszerelés egyébként semmilyen beavatkozást, szétszerelést nem igényel a konvektoron. Mivel könnyű és biztonságos a szerelése, az MVM útmutatója alapján szakember nélkül is beüzemelhető.

Noha a szerkezetet egyszer meg kell venni, ez egy kis befektetés annak érdekében, hogy az ember ebben és az elkövetkezendő fűtési szezonokban is jelentősen csökkentse a gázszámláját.

Az ajánlat különböző csomagokban kérhető és ide kattintva tekinthető meg.

Tényleg számít, ha 22 helyett 20 fok van bent?

Sokan úgy spórolnak, hogy alacsonyra állítják a lakásban a hőfokot. Tényleg számottevő spórolást jelent?  Szűcs Gábor energetikai szakértőhöz fordultunk válaszért.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top