Connect with us

Sztori

Ez mindenkinek fájni fog – januártól nem lehet így fizetni a boltokban

Ez mindenkinek fájni fog – januártól nem lehet így fizetni a boltokban

Az augusztusi bevezetése óta a SZÉP-kártya lehetőséget teremtett az emberek számára, hogy rugalmasan fizethessenek szálláshelyekért, éttermekért és különböző szabadidős tevékenységekért.

Azonban, a Híradó értesülései szerint januártól egy fontos változás lép életbe, mely érinti a kártya felhasználásának körét.

Jövőre, csak meleg ételre, szállásra és szabadidős foglalkozásokra lehet majd használni a SZÉP-kártyát. Ez azt jelenti, hogy az élelmiszerboltokban való fizetési lehetőség megszűnik, és kizárólag a kijelölt szolgáltatásokra lehet majd felhasználni a kártyát.

Az OTP Bank Szép-kártya forgalmi adatai szerint az idén augusztus és november közötti időszakban jelentős növekedést tapasztaltak a kártyabirtokosok költekezésében.

Összesen 26 milliárd forinttal többet költöttek ebben az időszakban, mint az előző év azonos időszakában. Ebből az összegből 21 milliárd forintot fordítottak élelmiszerbolti vásárlásokra.

A januártól hatályos változás örömmel fogadott a szállodák és éttermek szövetsége körében. Ennek oka, hogy az éttermek és szálláshelyek mostantól nem kell, hogy versenyezzenek az élelmiszerüzletekkel a SZÉP-kártya pénzekért.

Ez a módosítás várhatóan ösztönzi majd az embereket, hogy inkább a szabadidős tevékenységek vagy a szálláslehetőségek felé irányítsák SZÉP-kártyás költéseiket, ami a vendéglátóipar fellendülését segítheti elő.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top