Connect with us

Sztori

„Éhen halok, ennyi pénzből nem lehet megélni” – A nyugdíja miatt perli az államot a két gyermekét egyedül nevelő Zsolt.

Most 300 ezer magyar ember nevében pereli az államot! Segítsünk neki, juttassuk el minél több emberhez!

Csupán 85 ezer forint rokkantsági ellátást kap autoimmun betegsége után Orosvári Zsolt, aki ebből a pénzből próbálja meg fenntartani magát és egyedüli szülőként nevelni két gyermekét.

A férfi esete nem egyedülálló, Magyarországon több mint negyedmillió rokkant embernek kell havi szinten megélnie 100 ezer forint alatti jövedelemből.

Ez az egész országunk és a teljes politikai vezetés szégyene kellene hogy legyen!

Hogy engedhetjük ezt meg úgy, hogy “normális társadalomnak” nevezzük magunkat?!

Mindez azért lehetséges, mert a rokkantsági ellátás összegét egy alapösszeghez kötik, amely a létminimumot is figyelmen kívül hagyja. Zsolt ezért úgy döntött, hogy 300000 megváltozott munkaképességű ember nevében perli be a magyar államot.

Zsolt súlyos autoimmun betegséggek küdz. 2008-ra elviselhetetlenné vált a fájdalma, két évre rá rokkantnyugdíjassá nyilvánították. Sok mindennel foglalkozott előtte, de az utolsó öt évében egy klíma-nagykereskedelmi cégnek volt a Dunántúlért felelős igazgatója.

A feleségétől elvált, jelenleg két kislányt nevel teljesen egyedül.

A nyár elejéig kitartottak a tartalékaim, de most már a padlón vagyok.

A kapott összeg méltatlan a jelenlegi 50 százalékos élelmiszerinfláció mellett.

Nem tudom kigazdálkodni, éhen fogok halni, ennyi pénzből nem lehet megélni.

A teljes vagyonomat fel kell számolnom azért, hogy a gyerekeimnek enni tudjak adni

tette hozzá szomorúan.

A felperes az a sárbogárdi férfi, aki korábban jótékony akciójával ágyakat és klímaberendezéseket szerzett a kórházakba, megkapta az Egészséghős díjat és a Magyar Civil Becsületrendet.

Az „Ágyat az anyukáknak” kampány megálmodója 2019-ben három hónap alatt 50 kórházi gyerekosztályon 400 kempingágyat osztottak szét annak érdekében,

hogy az anyukák ne a földön, takarókon, helyben összetákolt ágyakon virrasszanak beteg gyerekük mellett.

A perben Orosvári Zsolt az emberi méltóság és a szociális biztonság jogsérelme, illetve a 2020 utáni és a korábbi rokkantellátások közötti indokolatlan különbségtétel miatt támadja az államot.

Utóbbi hátrányosan érinti azokat, akiket 2020 előtt rokkantosítottak.

Azért a 2020 előttiekről van szó, mert abban az évben a Strasbourgi Bíróság ítélete szerint rendezni kellett a magyar államnak a rokkantak helyzetét.

Ezen ítélet után két évvel a parlament módosította a törvényt, s onnantól kezdve az utolsó évben kapott átlagbérüket veszik figyelembe a rokkantsági ellátások összegének megállapításánál – magyarázta.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top