Connect with us

Sztori

Egy bedobott tűzijáték okozott tüzet szilveszter este,a lakás teljesen kiégett.

Feltehetőleg egy bedobott tűzijáték okozott tüzet szilveszter este Miskolcon. A lakás teljesen kiégett.

Este fél nyolc körül feltehetőleg egy erkélyre esett tűzijáték miatt gyulladt ki és vált lakhatatlanná egy harmadik emeleti lakás a Középszer 13. számú házában. A tűzoltók rövid időn belül megfékezték a lángokat, ezalatt negyven lakónak kellett átmenetileg elhagynia az épületet. –

A városi hivatásos tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral oltották el a tüzet – nyilatkozta Rinyu Zsuzsanna, a megyei katasztrófavédelem sajtósa. A lakóknak éjszaka melegedő autóbuszt is biztosítottak, majd visszatérhettek otthonaikba. A tűzzel érintett lakás lakhatatlanná vált, a három lakó rokonokhoz került, öt ember szenvedett füstmérgezést.

Több embert kórházba szállítottak füstmérgezés gyanújával. Köztük azt az elsőként kiérkező rendőrt is, aki a felsőbb emeletről egy 1 hónapos és ötéves gyermeket kísért le édesanyjukkal együtt a felsőbb emeletről.

– Három mentő érkezett a helyszínre, és összesen öt embert szállítottunk kórházba – nyilatkozta szekesztőségünknek Leskó Diána, az Országos Mentőszolgálat régiós kommunikációs munkatársa. Egy négytagú családot és egy mentésben résztvevő rendőrt vittek megfigyelésre kórházba könnyebb, füstmérgezéses tünetekkel, erősítette meg Leskó Diánna.

 Itt voltam, amikor kiérkeztek a tűzoltók és a rendőrök – mondta az egyik lakó. – Akkor is sírtam, nehogy valakinek baja legyen! Most pedig nézze meg – mutat az ablakon kidobott, elszenesedett dolgokra – , egy élet munkája lett a tűz martaléka! – Arra lettünk figyelmesek szombat este a szemközti házból, hogy kijöttek a tűzoltók, a rendőrök és a mentők is – mondta Koczánné Kundrát Kinga, aki vasárnap a kutyáját sétáltatta. Mindenki erről beszél – tette hozzá.

A lakás teljesen kiégett. Úgy tudjuk, egy édesanya lakott ott 3 gyermekével, akik a tűz ideje alatt nem voltak otthon. A lépcsőház vasárnap is füstszagú, helyenként koromfekete.

A fölöttük lakóknál kitörték az ablakot a tűzoltók. Ez a rendes eljárás, hiszen este fél 8 után nem kockáztathatják meg, hogy egy ekkora füstben valaki ottmarad, ahol nem reagáltak a füstben érintettek, ott így mentettek a tűzoltók. – Még most jöttünk haza, mert éjszaka nem maradhattunk itt – mondta Kozma Edina, aki családjával együtt nem sokkal a lángok kitörése után ért haza még szombaton este. A gyerekei a Facebookon látták meg, hogy ég az alattuk lakó otthona. – Azonnal hívtak minket telefonon, de akkor már itt voltunk. A harmadikon, alattunk az erkély gyulladt ki, most pedig mindenhol áll a korom. Fűtés és meleg víz sincs, csak áram van, szellőztetünk és a takarítunk – tette hozzá a családanya, akik az elkövetkező napokban – sok érintettel közösen – a biztosítóval is felveszi majd a kapcsolatot.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top