Connect with us

Sztori

Brutális ami közelit: erre a 9 vármegyére adtak ki riasztást

Mutatjuk a térképeket

Elsősorban ónos eső miatt adott ki riasztást a Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt, de havazásra is lehet számítani kedden.

A Hungaromet frissített előrejelzése szerint kedden Nyugat felől felszakad a felhőzet, és egyre nagyobb területen számíthatunk gyengén vagy közepesen felhős időre. A csapadékzóna is folyamatosan Kelet felé halad majd, sőt, az észekkeleti és keleti orzágokrészben akár havazásra is lehet számítani. Másutt ónos eső lehet, amit később a fagyott eső és eső válthat fel.

Fotó: Met.hu

A TWN.hu információi szerint délután már a keleti tájakon is megszűnik a csapadék. „A nyugatira, északnyugatira forduló szelet főként az Észak-Dunántúlon kísérhetik erős, a magasabban fekvő helyeken olykor viharos lökések” – írja a Hungaromet. Majd hozzáteszik: a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +11 fok között valószínű, keleten, északkeleten mérhetjük az alacsonyabb értékeket. Késő este -4 és +3 fok között alakul a hőmérséklet.

9 vármegyére frissítették a riasztást – mutatjuk a részleteket!

 

A hdegront utoléri majd a melegfrontot.

Ebből, az úgynevezett okklúziós front csapadékzónájából kedd kora délelőttig az északkeleti megyék kivételével nagy területen várható ónos eső – írja a veszélyjelzésében a meteorológiai szolgálat. Azt is hozzáteszik: a mennyisége döntően 1 mm alatt alakul. 

9 vármegyére adtak ki riasztást:

Fotó: met.hu

„Az Északi-középhegység, Pest megye északkeleti térségében és a Tiszántúlon hajnaltól a déli órákig gyenge havazás várható, melyből lepel-1 cm, de lokálisan ennél nagyobb (~1-2 cm) hóréteg is kialakulhat” – olvasható a friss előrejelzésükben.

Címlapfotó: 123rf.com

 

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top