Connect with us

Sztori

A nyilvántartás szerint nincs börtönben a bicskei gyermekotthon elítélt igazgatója

Dübörög a gyermekvédelem: A pedofil-nyilvántartás szerint nincs börtönben a bicskei gyermekotthon elítélt igazgatója,tudta meg a 168.hu

Megdöbbentő információra lelt a Válasz Online újságírója: a bicskei gyermekotthon pedofília és kényszerítés miatt jogerősen összesen több mint tíz évre elítélt igazgatója, Vásárhelyi János tartózkodási helye a hivatalos pedofil-nyilvántartás szerint Bicske. Csakhogy Bicskén nincs büntetés-végrehajtási intézet.

Az országos pedofil-nyilvántartás adatai szerint Vásárhelyi János, a bicskei gyermekotthon volt főigazgatója Bicskén tartózkodik, a hivatalos oldal ezt tünteti fel tartózkodási helyéül – jelezte a Válasz Online egyik olvasója, aki mindezek alapján azt sejtette, hogy az igazgató kiszabadult, feltételes szabadlábon van.

A lap újságírója ellenőrízte az információt, az ügyfélkapun megkereste „A gyermekeket sértő nemi élet szabadsága vagy más bűncselekményt elkövető személyekre vonatkozó adatok megismerhetővé tétele” című adatbázist – hétköznapi nevén a pedofil-nyilvántartást. Beírta az elkövető nevét, és

valóban megjelent Vásárhelyi János fotója, és az is, hogy a „személy-és lakcímnyilvántartásban szereplő lakóhelye” Bicskén található.

„Az adatközlő szervek által közölt egyéb elérhetőségi címként” szintén Bicskét tüntették fel. Az adatbázis részletesen tartalmazza, miért ítélték el, eszerint áldozatai között volt olyan kisfiú is, aki a 12. életévét még nem töltötte be. (A linken állításainkat olvasóink is ellenőrizhetik, ha van kiskorú a környezetükben, aki védelemre szorul.)

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) honlapjáról viszont kiderült, hogy Bicskén nincsen börtön.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top