Connect with us

Sztori

1 perce érkezett:A magánorvosokat egy rendelettel az állami egészségügybe kényszerítik

Január 1-jén hatályba is lép a rendelet. A magánellátásban dolgozókat arra kötelezné a kormány, hogy havonta 20 órát dolgozzanak az állami egészségügyben.

A kormány honlapjára felkerült tervezet szerint a továbbképzésre kötelezett orvosok és egészségügyi felsőfokú szakirányú végzettséggel rendelkezők csak akkor kapják meg a gyakorlati továbbképzésük teljesítésének igazolását, ha havonta 20 órát eltöltenek valamelyik közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónál.

A tervezet 2. bekezdése egyértelműsíti, hogy ez csak azokra vonatkozik, akik nem közfinanszírozott, nem állami vagy nem önkormányzati szolgáltatónál vannak főállásban.

Az ügyeleti ellátással is lehet teljesíteni az előírást, akkor 20 helyett 10 óra lesz a gyakorlati idő.

hvg.hu szerint a kormány ezzel tulajdonképpen beismerte, hogy az állami egészségügy a magán- és állami ellátás szigorú szétválasztásával nem működik. A kérdés csak az, mi lesz ennek a következménye. 

A Magyar Orvosi Kamara elnöke, Kincses Gyula minderről csak pletyka szinten hallott, a tárgyalásokra nem vitte be az államtitkár. Ez így konkrétan nem szerepel a mostani rendelet-tervezetben, de kérdés, milyen következményekkel jár majd, ha nem szereznek elég pontot a továbbképzéseken.Forrás: hvg.hu

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top