Connect with us

Sztori

🥺 Hétfőn ránk rúgja az ajtót az időjárás, komoly változásra készülhetünk 😱

Hétfő: Éjjel, reggel főként keleten, északkeleten lehet köd, illetve rétegfelhőzet. Napközben fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel, majd a nap második felében vastagabb frontfelhőzet érkezik északnyugat felől.

Estig még nem valószínű csapadék, éjjel azonban már több helyen előfordul eső, ónos eső, havas eső, főleg északkeleten, keleten hó is hullhat. A déli, délkeleti szelet élénk, az Észak-Dunántúlon erős lökések kísérik. A minimum általában -10, -4 fok között alakul, fagyzugokban hidegebb időre is számíthatunk. A csúcsérték 1 és 8 fok között alakul.

Kedd: A frontfelhőzet napközben kelet felé halad, a délutáni órákban elhagyja hazánkat. Mögötte általában derült vagy kissé felhős, napos időre számíthatunk. Eső, havas eső, havazás egyaránt előfordul, a csapadékzóna délután elhagyja a Tiszántúlt is. Mögötte már csak egy-egy futó zápor lehet. A délnyugati, nyugati, majd az északnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet -4 és +1 fok között várható, fagyzugokban lehet ennél hidegebb. A maximum többnyire 5 és 11, északkeleten 0 és +4 fok között valószínű.

Szerda: Éjjel főleg hazánk északkeleti harmadán lehet köd, rétegfelhőzet. Napközben meleg-, majd hidegfront vastagabb felhőzete húzódhat felettünk. Késő délutántól azonban már határozottabban csökkenhet a felhőzet észak felől. Összességében több helyen valószínű eső, zápor, északkeleten, keleten vegyes halmazállapot is lehet. Helyenként megerősödik a délnyugati, majd többfelé viharossá fokozódik a nyugati, északnyugati szél.

Éjjel -8, +1 fok közé süllyed, kora délutánra 6 és 13, keleten, északkeleten 1 és 5 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtök: Nagyrészt gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég. Helyenként előfordulhat eső, zápor, főként az északkeleti országrészben vegyes is lehet a halmazállapot. Megerősödik, sokfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél. Hajnalban általában 1, 6 fok várható, a szélvédett tájakon azonban hidegebb lehet. Kora délután 4, 11 fokot mérhetnek.

Péntek: Jobbára gyengén felhős, napos, száraz időre számíthatunk. Éjjel már erősen megnövekedhet a felhőzet és nyugatról csapadékzóna érkezhet. Eső, havas eső, hó is valószínű. Élénk, helyenként erős lökések kísérik az északnyugati, északi szelet. Hajnalban többnyire -6, 0 fok várható, a szélvédett tájakon azonban hidegebb lehet. Kora délután 1, 8 fokot mérhetnek.

Szombat: Erősen, a nap második felében változóan felhős időre van kilátás. Több helyen előfordulhat vegyes halmazállapotú csapadék, majd inkább hó hullhat. Sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódhat az északnyugati szél. A hajnali -10, +1 fokról -1 és +8 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten lesz a hidegebb.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top