Connect with us

Sztori

Szomszédban eddig 70 cm-es hó esett!

NÉMETORSZÁGBAN 60-70 CM HÓ ESETT 

Németország egyes térségeiben komoly esőre és havazásra kell számítani szombaton, miután karácsony előtt a Zoltán névre keresztelt vihar komoly pusztítást ozott Észak-Európa nagy részén.

A német hatóságok komoly áradásokra figyelmeztetnek Alsó-Szászország, Hamburg, Szász-Anhalt és Bajorország egyes részein.

Németország, Bayern, Langenbach..
kB 48 oraja havazik szünet nélkül…. Átlag 45-50cm.. de egyes helyeken 60-70….
Vasut,villamos, busz kozlekedes legtöbb helyen szünetel, reptéris zárva…
És csak esik és esik és esik a hó
Estére -10, éjjelre pedig -15°c elôrejelzés..
EKÖZBEN MAGYARARORSZÁGON

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.12.24. vasárnap éjféligSZÉL

Az északnyugati szelet a déli órákig több helyen kísérhetik időnként viharos – általában 60-85, kevés helyen 85 km/h-t meghaladó széllökések, majd – átmeneti szünet után – késő délután az Észak-Dunántúlon helyenként újra előfordulhatnak hasonló erősségű lökések.

NAGY CSAPADÉK

Ma az esőből, havas esőből, havazásból összegyűlő napi csapadékösszeg az Észak-Dunántúlon nagyobb területen is elérheti a 20 mm-t, de elsősorban Győr-Moson-Sopron térségében a 30 mm-t is meghaladhatja.

HAVAZÁS

A Dunántúl délnyugati megyéit leszámítva délutánig alapvetően gyenge intenzitású havazás várható, amelyből jellemzően lepel-3 cm vastagságú, gyorsan olvadásnak induló hóréteg képződhet. Délután észak, északnyugat felől intenzívebb csapadékrendszer érkezése valószínű, amelyből újabb havazás várható és a Dunántúl délnyugati felét leszámítva többfelé is kifehéredhet a táj. Nagyobb eséllyel a Dunántúl északkeleti részein és a főváros tágabb térségében 5 cm-t meghaladó lehet a frissen kialakuló hóréteg, míg a magasabban fekvő tájakon ez néhol elérheti, meghaladhatja az 5-10, néhol akár a 15 cm-t is. A hóréteg várhatóan olvadozni fog, de a magasabb részeken tartósabban meg is maradhat. Éjszaka délnyugat felől enyhülni kezd az idő és a csapadék intenzitása is csökken, ezért vasárnap a reggeli órákig – az Északi-középhegység magasabb térszíneinek kivételével – esőbe vált a csapadék halmazállapota.

Megj.: az erős, viharos szél a magasabban fekvő helyeken hordhatja a havat. Kis eséllyel ma a déli órákig északkeleten megdörrenhet az ég.

VASÁRNAP

A Dunántúli-középhegység keleti felében, valamint a főváros térségében az északnyugati szelet időnként 60-65 km/h-t elérő széllökések kísérhetik.

KIDŐLT EGY FA TATABÁNYÁN:

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top