Connect with us

Sztori

Már 21 centi hó esett és csak esik !Leesett az idei első hatalmas hó Magyarországon, ezekben a megyékben óriási havazás várható !

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.12.24. vasárnap éjfélig

SZÉL

Az északnyugati szelet a déli órákig több helyen kísérhetik időnként viharos – általában 60-85, kevés helyen 85 km/h-t meghaladó széllökések, majd – átmeneti szünet után – késő délután az Észak-Dunántúlon helyenként újra előfordulhatnak hasonló erősségű lökések.

NAGY CSAPADÉK

Ma az esőből, havas esőből, havazásból összegyűlő napi csapadékösszeg az Észak-Dunántúlon nagyobb területen is elérheti a 20 mm-t, de elsősorban Győr-Moson-Sopron térségében a 30 mm-t is meghaladhatja.

HAVAZÁS

A Dunántúl délnyugati megyéit leszámítva délutánig alapvetően gyenge intenzitású havazás várható, amelyből jellemzően lepel-3 cm vastagságú, gyorsan olvadásnak induló hóréteg képződhet. Délután észak, északnyugat felől intenzívebb csapadékrendszer érkezése valószínű, amelyből újabb havazás várható és a Dunántúl délnyugati felét leszámítva többfelé is kifehéredhet a táj. Nagyobb eséllyel a Dunántúl északkeleti részein és a főváros tágabb térségében 5 cm-t meghaladó lehet a frissen kialakuló hóréteg, míg a magasabban fekvő tájakon ez néhol elérheti, meghaladhatja az 5-10, néhol akár a 15 cm-t is. A hóréteg várhatóan olvadozni fog, de a magasabb részeken tartósabban meg is maradhat. Éjszaka délnyugat felől enyhülni kezd az idő és a csapadék intenzitása is csökken, ezért vasárnap a reggeli órákig – az Északi-középhegység magasabb térszíneinek kivételével – esőbe vált a csapadék halmazállapota.

Megj.: az erős, viharos szél a magasabban fekvő helyeken hordhatja a havat. Kis eséllyel ma a déli órákig északkeleten megdörrenhet az ég.

VASÁRNAP

A Dunántúli-középhegység keleti felében, valamint a főváros térségében az északnyugati szelet időnként 60-65 km/h-t elérő széllökések kísérhetik.

KIDŐLT EGY FA TATABÁNYÁN:

 

2023.12.23. 10:16 Országos Meteorológiai Szolgálat

Közel 20 centi hó hullott a Bakonyban

Váltakozó intenzitással havazik, itt a következő adag.

Tegnap este óta az ország több táján hol váltakozó intenzitással hó hull, hol váltózó halmazállapotban eső, havas eső vagy éppen graupel, azaz hódara. Gyönyörű ünnepi hangulatot varázsolt síkvidéken és a magasabb részeken a havazás. Itt a következő hullám, a

Dunántúl északi felén és Pest megyében újra szakad a hó.

Eddig a Bakony vezet, ‘turbokapitany’ észlelőnk 18 cm-es hóvastagságot mért Bakonybélben. A környéken 5-18 cm közt változó hórétegről és nehezen járható utakról számol be.

Fél óra alatt újabb 3 cm hullott Győrben:

[

]

 Peterdy Péter videója Mosonszolnokról
]
Budapest agglomerációjában Bajnán, Videó: Madari Gyula

 

EKÖZBEN NÉMETORSZÁGBAN 60-70 CM HÓ ESETT 
Németország, Bayern, Langenbach..
kB 48 oraja havazik szünet nélkül…. Átlag 45-50cm.. de egyes helyeken 60-70….
Vasut,villamos, busz kozlekedes legtöbb helyen szünetel, reptéris zárva…

És csak esik és esik és esik a hó

ó
Estére -10, éjjelre pedig -15°c elôrejelzés..
Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top