Connect with us

Sztori

Száguld felénk a hó! Ekkor csaphat le megint ránk 🌨️

Drámai fordulatot indít el a holnapi időjárás! Mutatjuk, mikor lehet hó

A hét két legmelegebb napja lesz szerdán és csütörtökön. Mutatjuk, milyen lesz a holnapi időjárás és azt is, milyen lehűlést indít el, mikor lesz csapadék és lehet hó.

A hét két legmelegebb napja lesz szerdán és csütörtökön. Mutatjuk, milyen lesz a holnapi időjárás és azt is, milyen lehűlést indít el, mikor lesz csapadék és lehet hó.

Legutóbb akkor foglalkoztunk az időjárással az oldalon, amikor arról írtunk, hol lehet igazán tavaszi melegben élvezni a január végét Európától. Lapunk meteorológus szakírója elárulta, hogy 2024 elején az Ibériai-félszigeten már 20 fok felett alakulhatnak majd a maximumok.

Ilyen lesz a holnapi időjárás

Most foglalkozzunk kicsit Magyarországgal. A holnapi időjárás kapcsán azt látjuk, hogy 13 fokos maximumok lehetnek hazánkban. Ami a hőérzetet ronthatja, az az érkező viharos szél. A nyugati-délnyugati szelet többfelé élénk, erős lökések kísérhetik. Kezdetben többfelé eshet, napközben nyugat felől felszakadozik a felhőzet, újabb záporok főként az ország déli felén lehetnek. Enyhe marad az idő, hajnalban 1-8, délután 8-14 fok valószínű.

Az Időkép szerint csütörtökön többfelé indulhat záporokkal, néhol zivatarral a nap, majd sok lesz a napsütés, és legfeljebb kisebb zápor fordulhat elő elvétve. A nyugatias szél az ország északi-északkeleti felén erős, viharos lehet. Tavaszias időre, délután 7-14 fokra számíthatunk.

Mindkét nap közepesen felhősnek és szelesnek ígérkezik. A holnap érkező szél jelzi is már, hogy változásra számíthatunk a következő időszakban. Erőteljes hidegfrontra és lehűlésre kell számítanunk vasárnap, amikor viharos széllel és havas esővel robban be az országba a hideg levegő.

A következő egy hét időjárása

Ha a 7 napos időjárás-előrejelzést nézzük, akkor azt látjuk, hogy egy hét múlva, kedden és szerdán már csak 1 fokos nappali csúcshőmérsékletben bízhatunk. Előtte vasárnap és hétfőn zuhan be leginkább a nappali felmelegedés. Az előttünk álló hétvége két napján sok csapadékot – elsősorban esőt – jósolnak a szakemberek, hétfőn pedig havazás, hózápor is lehet.

Összefoglalva

Felbolydul tehát az időjárás a következő egy hétben. Röviden összefoglaljuk, mit hoz a holnapi naptól az időjárás:

  • 12-14 fokos maximum
  • erős szél
  • lehűlés
  • csapadék
  • 1-2 fokos nappali csúcshőmérséklet
  • -4 fokos éjszakai fagy
Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top