Connect with us

Celebek

Rendőrök vonultak ki Varnus Xavér templomához,nem fogja elhinni mit találtak

Varnus Xavér megdöbbent. A hideg kirázta. Néhány hónap múlva már koncertezni szeretne a nemrég egy árverésen vásárolt, és jókora felújításra szoruló mezőlaki templomában, de nem várt események lassítják a munkálatokat. A Blikk információi szerint Isten házában szokatlan tárgyakat, lőszereket és fegyveralkatrészeket találtak, a rendőrségnek kellett kivonulnia a helyszínre.

A népszerű orgonaművész gyakran a pokolban érzi magát. Már az is extrém élményt jelentett a számára, hogy amikor licitált az elhagyott, romos Veszprém megyei épületre, többek között a gyilkosságok miatt börtönben ülő csantavéri mészárossal, Dér Csabával is meg kellett küzdenie. Most pedig kiderült, kis túlzással egy fegyverarzenált rejt a templom.

 Mivel már szeretnénk tavasszal megnyitni a koncerttermet, a felújítási munkálatokat minél hamarabb el kell kezdeni. Ugyan az előző tulajdonosnak harminc napja volt, hogy kipakoljon mindent, mégsem tette meg maradéktalanul, rengeteg lomot és szemetet hagyott bent. Éppen ezért a helyi polgármestert kértem fel arra, hogy segédkezzen nekem az ügyben – nyilatkozta Varnus Xavér, aki jócskán megdöbbent, amikor a hét közepén megcsörrent a telefonja. Addigra már a rendőrök is kiszálltak, miután kiderült, hogy éles lőszereket és fegyveralkatrészeket találtak az épületben.

Mezőlak polgármestere, Nagy Gábor lapunknak elmondta, arról, hogy lecserélik a lakatot és elkezdik kipakolni a rengeteg szemetet és kacatot a templomból, az előző tulajdonos is tudott.

– Ennek ellenére már a határidőn túl megjelent a volt tulajdonos két másik emberrel, hogy bemennének újra körbenézni, de nem engedtem, hiszen már így is három hét csúszásban voltunk és biztosítottunk neki elég időt – mesélte a település első embere. – A rendőröket ekkor kellett először kihívni, utána pedig, amikor az egyik vasszekrényben éles, 762-es típusú gépkarabélyhoz és 9 mm-es pisztolyhoz tartozó lőszereket találtunk, a következő napon pedig két puskaalkatrész, puskacső is előkerült.

Vajon mi jöhet még ezután? Mit rejthet még a templom? – tette fel a leginkább költőinek nevezhető kérdést egy hatalmas sóhaj kíséretében Varnus Xavér. – Ki tudja, mi kerül még elő a lomok alól? Félelmetes ez az egész történet.

Megkeresésünkre a rendőrség azt írta, a takarítás közben talált lőszerekkel kapcsolatban a Pápai Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított ismeretlen tettes ellen.

A művészt egyre inkább sürgeti az idő.

– Csak már vége lenne ennek az egésznek! Az új, 2500 sípos orgonát március elején kezdik szétszerelni Németországban, Ehhez öt nap szükséges, és hat hétbe telik, hogy összeszereljék az új helyén. Az avatásra eljön az evangélikus egyház nyugalmazott püspöke is, aki sokat segített a templom történetének összeszedésében. Büszke vagyok rá, hogy sikerül megmenteni az épületet az enyészettől – tette hozzá.

Blikk.hu

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Celebek

To Top