Connect with us

Sztori

Nem tudta feldolgozni a gyászt: Eldobta életét a 18 éves öngyilkos fiú testvére is

A testvérpár nagyon közel állt egymáshoz.

Egy gyászoló anyuka arról beszélt, tudta, hogy el fogja veszíteni másik fiát is, amikor eltemették a gyermekét. Patrice Matthews fia, Mikey 18 éves volt, amikor öngyilkos lett, mindössze 13 héttel azután, hogy 17 éves öccse, PJ ugyanezt tette.

Tudtam, hogy azon a napon, amikor eltemettem PJ-t, elvesztem Mikey-t. 13 hónap különbséggel születtek, és elválaszthatatlanok voltak. Emlékszem, ahogy ránéztem Mikeyra, amikor eltemettük PJ-t a temetőben, láttam, hogy mennyire össze van törve, úgy éreztem, hogy semmit sem tehetek érte.

 – mondta a Mirrornak.

PJ 2021 szilveszterén halt meg. A fiáról beszélve Patrice így nyilatkozott:

Ő egy karakter volt. Mindig a végsőkig feszítette a húrt, és mindig új dolgokat próbált ki. Ötödik év után otthagyta az iskolát, mert megőrült a munkáért. Remekül bánt a kezével, bármit szét tudott szedni és újra összerakni, különösen a traktorokat, a régi traktorokat szerette.

„Karácsony napján mindannyian együtt ültünk az asztal körül, mókáztunk, mielőtt elment a barátaival. Mikor hazatért, jó kedve volt, énekelt, de aztán egy óra múlva valami megváltozott, és ideges lett.  Vigasztalhatatlan volt, és nem akarta elmondani, mi a baj. Emlékszem, kimentem, hogy beszéljek vele, de felugrott, és azt mondta, hogy el kell mennie, hogy kiszellőztesse a fejét. Követtem őt, de láttam, hogy a ház mögötti farmra megy. Az udvaron égtek a lámpák, és azt hittem, hogy az apja fent van a marhákkal, ezért öt percre magára hagytam. Később felmentem, és a fészerben találtam rá. Emlékszem, hogy az arcához dörzsöltem a kezem, és a könnyei potyogtak. Megkértem, hogy jöjjön vissza a házba, és ő beleegyezett. Elindultam befelé, de nem jött utánam, azt mondta, mindjárt jön. De mire visszaértem, már késő volt…” – mesélte az édesanya. A mentősök perceken belül a helyszínre értek és kórházba vitték a fiút, aki pár nappal később hunyt el.

A család azonban még magához sem tudott térni a sokkoló történtek után, amikor újabb tragédia következett be, és a 18 éves Mickey is önkezével vetett véget életének.

Patrice hozzátette:

18 éves volt. Nem tudtam rávenni, hogy orvoshoz menjen, vagy segítséget kérjen, bár hosszasan beszéltem vele erről. Azon a napon, amikor meghalt, elmentem egy öngyilkosságban elhunyt családi barát temetésére, és ahogy kiléptem az ajtón, azt mondtam: ‘Szeretlek, Mikey’.

Később a fiú barátai keresték meg az anyukát, mivel aggasztó üzeneteket kaptak.

A fiam, Conor berohant a házba segítséget kérni, miután a kerítésnél találtak rá Mickeyra. Aggódom az életben maradt három gyermekemért, de most mindannyian tanácsadásra járunk, hogy feldolgozzuk a gyászt. A házunk már nem a régi. Még a csend is más. Minden más.

A közösség, ahol a szörnyű tragédiák történtek, együtt éreznek a családdal és támogatásukat nyújtják.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top