Connect with us

Celebek

Mucsi Zoltán lett az év színésze

Mucsi Zoltán lett az év színésze

December 14-én, szerdán délután 4 órától adták át a közönség által odaítélt Arany Medál-díjakat a budapesti Bethlen Téri Színházban. Évente egy hónap alatt internetes közönségszavazással választják ki a művészeket. Az év színésze 2022-ben Mucsi Zoltán lett, életműdíjban Pogány Judit részesült, a legígéretesebb fiatal tehetség pedig Staub Viktória.

A kitüntetésre minden évben egy-másfél hónapig lehet szavazni interneten, valamint a budapesti Bethlen Téri Színházban és a 6szín Teátrumban, a debreceni Apollo moziban, továbbá az idei évtől már a miskolci Művészetek Házában (Béke és Uránia mozi) is. 

A 2008-ban alapított kitüntetést évről évre hat kategóriában adják át. Arany Medál-díjban részesültek a következő művészek:

  • Az év filmrendezője: Deák Kristóf
  • Az év írója: Szilágyi Zsófia Emma
  • Életműdíj: Pogány Judit
  • Az év színésznője: Pálmai Anna
  • Az év színésze: Mucsi Zoltán
  • A legígéretesebb fiatal tehetség: Staub Viktória

Az Arany Medál díjat még egészen fiatalon alapította Navarrai Mészáros Márton. A művészet elismeréséért elkötelezett újságíró idén 14. alkalommal hívta segítségül a közönséget, hogy jelöljék ki és szavazzanak a kedvenceikre, így egy valódi közönségdíj birtokába kerülnek az Arany Medál tulajdonosai.

Idén díjazták többek között az Oscar-díjas Deák Kristófot, aki januárban hatalmas sikert aratott Az unoka című filmjével. Kristófnak minden kitüntetés sokat jelent.

– Amikor a Mindenki című kisfilm megjelent, és vele együtt minden elindult az életemben, az első díjaimat a közönségtől kaptam, majd rá egy évre jött az Oscar-díj. Ez is azt mutatta, hogy a közönségnek igaza van – mondta Deák Kristóf az Arany Medál kézhezvétele után.

Az Arany Medál díjátadóján / Fotó: Pozsonyi Zita

Kulka János tűzpiros zakójával kitűnt a tömegből. A Kossuth-díjas színművész fiatal kolléganőjének, Staub Viktóriának adta át az év legígéretesebb fiatal tehetségének járó díjat.

Arany Medál-díjátadó / Fotó: Pozsonyi Zita

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Celebek

To Top