Connect with us

Ütős

Meghalt Szedlák Ádám,mindössze negyven éves volt.

Mindössze negyven éves volt.

Szeptember 1-én tragikus hirtelenséggel elhunyt Szedlák Ádám újságíró, „a digitális kultúra egyik hazai úttörője és elemzője, valódi reneszánsz ember”, írja a HVG. Azt írták róla:

„Internetes világpolgár volt a lehető legjobb értelemben, talán még saját maga is túlságosan online személyként definiálná magát. Az internettel nőtt fel, az internet formálta az életét és adott kenyeret neki. És részben itt találta meg a kedvenc közösségeit, legyen szó kartográfiáról vagy a brutalista építészet rajongóiról. Ismerte és szerette ezt a környezetet, nem csoda, hogy még a chatplatformok személytelen felületén is át tudott ütni a személyisége – ő ebben a médiumban volt natív”.

Sokáig volt a régi Origo Techbázisának újságírója, dolgozott a VS.hu-nál, cikkei jelentek meg a Magyar Narancsban, a Kreatívban, a Forbes magazinban és a HWSW-ben. Öccse, Levente a Facebookon azt írta:

„Ritkán szoktam a Facebookra posztot kirakni, de most nem tehetek mást. Néhányan már tudjátok, másokat viszont derült égből villámcsapásként fog érni a hír, de 2023. szeptember 1-jén késő este váratlanul elhunyt a bátyám, Szedlák Ádám Zoltán, akit sokan, lehet, csak Keltként ismertek. Többet egyelőre nem tudok mondani, túl friss, túl fájdalmas”.

Nyitókép: Pályi Zsófi

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Ütős

To Top