Connect with us

Sztori

Magyar Péter tüntetése a Várkert Bazárnál-Élő videó

18 év után először szervez és közvetít választási vitát a köztévé, amelyen az európai parlamenti választáson szereplő pártok listavezetői vesznek majd részt. De nem csupán a vita számít magában rendkívüli eseménynek, hanem az is, hogy ezzel egyidőben, ugyanarra a helyszínre tüntetést szervez Magyar Péter és a Tisza Párt.

Magyar Péter a tömeg elé szólítja Papp Dánielt, az MTVA vezérigazgatóját

Kissebb közjáték után megkezdte felszólalását Magyar Péter a Várkert Bazárnál. Ismét elmondta, nem akart Deutsch Tamással vitatkozni, neki Orbán Viktorral és Gyurcsány Ferenccel van megbeszélni valója, ők azonban elküldték maguk helyett Deutschot és Dobrev Klárát.

Szegény ember kicsivel is beéri

– mondta Magyar, aki azt mondta, végső soron örül a felkérésnek. Elmondta újra, hogy nem tartja fairnek a vita feltételeit, mint mondta, épp csak a mondatokat nem kapta meg előre, amiket el kell mondania, bár lehet, hogy a hátralevő időben még azt is kézhez kapja.

Magyar Péter ezt követően Papp Dánielnek, a közmédia verérigazgatójának üzent, hogy menjen le közéjük és nézzen a magyar emberek szemében.

A náci Németországban Goebbels a tíz ujját megnyalta volna,

ha olyan propagandája lett volna, amilyen ma Magyarországon működik, jelentette ki Magyar Péter.

Összetűzés a DK szimpatizansaival

Piknikhangulatban indulhatott volna Magyar Péter és a Tisza Párt tüntetése csütörtök este a Várkert Bazárnál, de nem így lett.

Valamivel háromnegyed hét előtt zászlókkal és pártegyenruhában megjelentek a Demokratikus Koalíció szimpatizánsai, több tucatnyi ember.

Péter Petra műsorvezető megkérte őket, hogy engedjék le a pártzászlókat. A tömeg kifütyülte a DK-szimpatizánsokat.

Megkérem a DK-s szimpatizánsokat, hogy engedjék le a zászlóikat vagy távozzanak vagy távozzanak

– mondta Magyar Péter kétszer is, miután színpadra lépett este hétkor.

Harmadszorra azt mondta, hogy távozzanak, ő pedig megvárja a rendőrség intézkedését.

Hogy jutottunk el idáig?

Ahogy minden választás előtt, a magyar ellenzék képviselői a júniusi választások előtt is kihangsúlyozták az elmúlt hónapokban, hogy nagy igény lenne egy közmédia által szervezett vitára, hogy az üzeneteik olyanokhoz is eljuthassanak, akik csak a kormány médiájából tájékozódnak. Az események viszont csak akkor gyorsultak fel, amikor Magyar Péter ultimátumot adott a közmédiához: ha nem hívják vitára, tüntetést szervez a közmédia székháza elé.

A közmédia végül napokon belül meghajolt és meghirdette a vitát, igaz, olyan szabályokkal és keretrendszerrel, amiket több ellenzéki politikus is hevesen kritizált. Magyar Péter belengette, hogy nem vesz részt a vitán, ha nem élő műsor lesz, később aztán a 24.hu-nak erősítette meg, hogy ott lesz a Várkert Bazárban.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top