Connect with us

Sztori

Most jött a szomorú hír Katalin hercegnéről: a Palota is megerősítette

A Buckingham-palota is megerősítette a hírt Katalinról.

A világ számos pontján kiemelt figyelemmel kísérik, mik történnek a brit királyi családban. Most nemcsak az Egyesült Királyságban, hanem más országok polgárai is azon aggódnak, hogy mi lesz a rákbetegségben szenvedő III. Károly királlyal és Vilmos herceg feleségével, Katalinnal.

Éppen ezért a brit sajtó is mindig nézegeti, hogy mikor tesz ki valamilyen közleményt a Buckingham-palota, és most a Mirror számolt be róla, hogy egy olyan hírt erősítettek meg a beteg hercegnével kapcsolatban, ami elszomorította a briteket.

KÖZÖLTÉK, HOGY A HERCEGNÉ CSAK AKKOR TÉR MAJD VISSZA A MUNKÁJÁHOZ ÉS A HIVATALOS TEENDŐIHEZ, HA AZT AZ ORVOSOK JÓNAK LÁTJÁK – TEHÁT HA KATALINRÓL KIMONDJÁK AZ ORVOSOK, HOGY MEGGYÓGYULT.

Ez azt jelenti, hogy Vilmos felesége nem tud részt venni a jövő hétvégi Trooping the Colour próbáján sem, mivel folytatnia kell a rákkezelést. Ez az esemény minden évben a király hivatalos születésnapi eseményeként kerül megrendezésre, annak ellenére, hogy Károly születésnapja november 14-én van. A hagyomány évszázadokra nyúlik vissza, és 1760 óta vált éves eseménnyé. Ez az év egyik legnagyobb katonai ceremóniája, amelyen körülbelül 1600 katonát, 400 zenészt és több mint 200 lovat vonultatnak fel. Az esemény általában a Királyi Légierő átrepülésével zárul a Buckingham-palota felett, amit a királyi család a palota erkélyéről szokott figyelni.

Ezen az eseményen kellett volna megjelennie Katalinnak, hiszen az ír gárda tiszteletbeli ezredeseként hagyományosan ő vette volna át a tiszteletadást. Viszont a kezelések miatt szinte az egész évre, teljesen kiürítették Katalin napirendjét; hozzá kell tenni, hogy a Buckingham-palota forrásai korábban azt mondták, hogy a hercegné dönthet úgy, hogy részt vesz néhány jövőbeni királyi eseményen, ha úgy véli, jól érzi magát.

Azt viszont már a Palota is megerősítette, hogy Vilmos felesége nem lesz ott a Trooping the Colour főpróbáján június 8-án, de ez nem jelenti azt, hogy magán a június 15-ei eseményen ne menjen el – ha viszont így lesz, akkor sem teljesítheti kötelességét. Azonban a Palota azt már közölte, hogy III. Károly király részt fog venni a ceremónián, viszont nem fog lovagolni – ahogy ilyenkor szokás -, hanem a hintóból fogja szemlézni a katonák vonulását Kamillával együtt.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top