Connect with us

Hírek

Itt van Orbán Viktor bejelentése!

Orbán Viktor kormányfő is megszólalt a benzinárstop kivezetése után.

Az elmúlt napokban olyan áruhiány és káosz alakult ki a benzinkutakon, hogy csak idő kérdése volt, mikor törlik el az üzemanyag hatósági árát. Végül kedd késő este, rendkívüli kormányinfón közölte Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt Mol-vezér, hogy a kormány kivezeti az üzemanyagok hatósági árát. Így éjjel óta már 640 forintos átlagáron lehet benzint és 699-ért dízelt tankolni a Molnál.

A miniszterelnök miután aláírta a rendeletet, szerdára összehívta a minisztereket és a Facebookon is megmutatta, kormányülés zajlik éppen. A téma az üzemanyagárak és bejelentette a kormány következő lépését is.

Az elmúlt napokban a brüsszeli kőolajszankciók hatályba léptek, bekövetkezett az, amitől tartottunk. Mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában. Magyarországon az ebből keletkező extraprofitot elvonjuk és a rezsivédelmi alapba irányítjuk” – írta közösségi oldalán a miniszterelnök.

Tehát a miniszterelnök posztjából kiderül, hogy a benzinek piaci árára való visszaállásból keletkező magasabb profitra is különadót terveznek kivetni, amelyet a rezsivédelmi alapba irányítanak át.

Egyelőre nem világos, hogy mit ért az extraprofit elvonása alatt. Lehetséges, hogy a Molra kivetett különadót, bár ezt a cég az árstop idején is fizette. Hamarosan kiderül és akkor jelentkezünk a további részletekkel.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top