Connect with us

Sztori

Hatalmas üzletlánc érkezett Magyarországra,hatalmas méretű üzletet nyitott

Hatalmas üzletlánc érkezett Magyarországra

Egy nagy múltú brit kiskereskedelmi lánc lépett be a magyar piacra.

Egyelőre egy hatalmas méretű üzletet nyitott, kérdés, hogy tervez-e további egységeket Magyarországon.

December közepén a Liszt Ferenc Repülőtér 2B termináljának indulási oldalán megnyitotta első, 1200 négyzetméteres üzletét Magyarországon a WHSmith. A nagy múltú brit kiskereskedelmi lánc magyar piacra való belépésére a Budflyer hívta fel a figyelmet.

A magyar boltnyitás része annak a folyamatnak, amelyben száznál is több új üzletet avatnak a következő egy évben.AZT EGYELŐRE NEM TUDNI, HOGY VAJON TOVÁBBI WHSMITH-BOLTOK IS NYÍLNAK-E MAGYARORSZÁGON.

A WHSmith előszeretettel települ repterekre, a boltlánc azonban nem csak ilyen infrastruktúrákban jelenik meg, és sokkal kiterjedtebb hálózattal rendelkezik, mint a reptéri környezetben megszokott duty free üzletek – írja a Világgazdaság.

 

Az 1792-ben alapított Smith eredetileg egy családi kézben lévő újságárusító üzletnek indult, de nem sokkal később már hálózattá nőtte ki magát, és a világ első kiskereskedelmi láncává vált, amikor 1828-ban létrejött a WHSmith. Tavaly ünnepelte fennállásának 231. évfordulóját. A kiskereskedelmi társaság az Egyesült Királyságban piacvezető.

Jelen van Ausztráliában, Délkelet-Ázsiában, Indiában és a Közel-Keleten is. Fő profilja a könyvek, újságok és írószerek árusítása, azonban az elmúlt időszakban egyre szélesebb az áruválasztéka. A boltjaiban egyebek mellett számos helyi termék, elektronikai eszközök, ételek és italok is kaphatóak.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top