Connect with us

Celebek

Felháborodott a világ: elképesztő dráma Pelé temetésén

Borzalmas tragédia.

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke megvédte magát azokkal a kritikákkal szemben, amelyeket a kedden végső nyugalomra helyezett Pelé ravatala közelében készített szelfi miatt kapott – írja az MTI.

A sportvezető a közösségi médiában azt írta: mérges, amiért néhányan bírálták emiatt. Elmondása szerint az elhunyt csapattársai és családtagjai megkérdezték, hogy készíthetnek-e néhány közös fényképet vele, s erre ő természetesen azonnal igent mondott.

A 82 éves korában múlt csütörtökön elhunyt Pelét hétfőn korábbi klubja, a Santos stadionjában ravatalozták fel, a szurkolók itt vehettek végső búcsút tőle – tudta meg a Sportal.hu.

A ominózus fotó – amelyen többek között a volt Santos-játékos, Lima is szerepel – itt készült.

Infantino szerint Pelé volt csapattársai nem tudták, hogyan kell szelfit készíteni.

„Hogy segítsek nekik, elkértem egyikük okostelefonját, és csináltam egy fényképet mindannyiunkról” – magyarázta.

Hangsúlyozta: nagyon tiszteli és csodálja Pelét, ezért „soha nem tenne olyat, ami bármilyen módon is tiszteletlen lenne.”

Az 52 éves FIFA-elnök egyúttal bejelentette, hogy a szervezet zürichi székházának futballpályáját „Estádio Pelé – FIFA Zürich” névre keresztelik. Infantino korábban a FIFA mind a 211 tagországát arra kérte, hogy egyik stadionját nevezze el a háromszoros világbajnok brazil legendáról.

Sportal.hu

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Celebek

To Top