Connect with us

Sztori

Ezt állítják:Varga Judit csak pletykált, nem mondott igazat

Varga Judit csak pletykált, nem mondott igazat a férjének – erre jutott az ügyészség

Felmerült, hogy Rogán Antalék befolyásolták az ügyészséget – az ügyészség azonban kinyomozta, hogy nem történt ilyesmi.

Sajtótájékoztatót tartott Fürcht Pál, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője és Kovács Katalin szóvivő a volt igazságügyi miniszter „magánbeszélgetését tartalmazó hangfelvétellel kapcsolatos nyomozásról”. A tájékoztató közben kiadták a témában az ügyészség sajtóközleményét is, amiből kiderül: megszüntették a nyomozást.

A nyomozás témája az a hangfelvétel, amelyet Magyar Péter adott át az ügyészségnek, és amelyen Varga Judit akkori igazságügyminiszter arról beszélt, hogy Rogán Antalék hozzáférhettek, illetve manipulálhatták a Schadl-ügyként elhíresült nyomozás anyagait.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a Fővárosi Nyomozó Főügyészség 9 tanút hallgatott meg, szakértőket vont be, 17 ezer oldalnyi iratot vizsgált meg. Elsőként Magyar Pétert hallgatták ki, de tanúskodott Varga Judit, Rogán Antal és Gulyás Gergely is. Rajtuk kívül az ügy előadói, a beszélgetésben megnevezett, nem közszereplő személyek („Detti” és „Dani”) is tanúskodtak.

Az ügyészségi nyomozás arra jutott:

a hangfelvételen Varga Judit pletykákat osztott meg férjével, illetve a Magyar Péter által elmondottakkal nem vitatkozott, azokat a férjére ráhagyta. Ezt alátámasztja, hogy a beszélgetés olyan tárgyi tévedéseket tartalmaz, amelyek kizárják azt, hogy az információkat az ügyészségi adatokból, vagy ezen információkat az iratokat ténylegesen ismerő személytől szerezték.

Három irányban indult a nyomozás. Korrupciós bűncselekmény feljelentése elmulasztásának bűntette azért nem valósult meg a főügyészség szerint, mert egyetlen kormánytagnak vagy más hivatalos személynek sem volt tudomása az előkészítő eljárás elrendelése, 2021. március 5. napját megelőzően a korrupciós cselekményről.

A Schadl-Völner ügy nyomozati irataiból történő feltételezett kihúzásokkal kapcsolatos hivatali visszaélés bűntette ügyében a főügyészségi nyomozás megállapította, hogy az ügyiratokat senki nem manipulálta, az ügyészség minden büntetőjogilag releváns adatot a jogszabályi előírásoknak megfelelően értékelt.

Emellett felmerült, hogy Völner Pált a büntetőeljárásról előre figyelmeztették – ez bizonyítékok hiányában nem volt tisztázható, emiatt a nyomozást a nyomozó ügyészség – ebben a tekintetben – bizonyítottság hiányában szüntette meg.

A teljes közlemény itt olvasható >>

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top